Kort geleden deze Xiaomi monitor via Banggood besteld. Voor de prijs van 370 Euro inclusief verzending kom ik 'm niet aan mij voorbij laten gaan. Op papier waren de specs prima en ook de eerste reviews lijken positief te zijn. Daags na de aankoop werd het pakket via DHL verzonden en kon ik het binnen enkele dagen in ontvangst nemen.
De monitor is prima verpakt met voldoende piepschuim in een zeer stevige doos. In de doos zitten alle onderdelen afzonderlijk verpakt: de monitor, de stand, stand-offs voor VESA montage, een displayport kabel en een Chinese stroomkabel. Dat laatste was bekend en gelukkig heeft iedereen wel een standaard EU-stroomkabel liggen en anders zijn ze overal voor een paar Euro verkrijgbaar.
Het installeren van de monitor was makkelijk. De stand bestaat uit twee delen en is met een duimschroef te monteren. Vervolgens klik je deze op de monitor. De monitor staat nu stevig en is op verschillende manieren te verstellen (hoogte, draaien en kantelen). Eventueel kan je een VESA 100 beugel gebruiken.
De achterkant van de monitor is clean uitgevoerd. Onder een deksel zijn de verschillende ingangen weggewerkt. De monitor beschikt over 2 maal een HDMI 2.0 poort, 2 maal een DisplayPort 1.4 poort, een audio poort en de ingang voor de voeding. USB ontbreekt.
Kabels werkt je weg in de stand en kan je met een magnetische deksel afsluiten. Eveneens aan de achterkant vind je de aan/uit-knop en de knoppen voor het OSD. Standaard staat het OSD op Chinees ingesteld maar laat zich makkelijk aanpassen naar het Engels (laatste optie in het eerste menu, eerste optie in het tweede menu) De navigatie door het OSD laat wat te wensen over, een joystick zou makkelijker zijn. In het OSD vind je naast de standaard instellingen ook de mogelijkheid om je scherm op verschillende manieren in te delen (single window, PBP en PIP). Je kan tot twee signalen tegelijk activeren. Sluit je een van de aangesloten computers af dan valt het scherm automatisch terug op single window voor de enige actieve computer.
Komende vanaf een 24 inch scherm is het even wennen aan het enorme oppervalk dat je ter beschikking hebt. Powertoys biedt met Fancyzones een mooie optie om je scherm in meerdere delen in te richten. De brightness staat voor mijn gevoel standaard aan de hoge kant (80%), ik heb deze aangepast naar 60%. Verder werkt de kromming van 1500R erg prettig en laat je vergeten dat de kijkhoek niet altijd even goed is. Overigens heb je daar totaal geen last van als je aan je bureau zit.