€ 220,29 bij Amazon.nl Marketplace

Huawei P40 lite Zwart Review

26 augustus 2020, laatste update op 26 augustus 2020, 169 views Rapporteer

Goede telefoon, kwaliteit is prima maar ontbreken van Google Play is voor mijzelf toch een belemmering om met de telefoon te blijven werken.

Pluspunten

• Goed scherm
  • Formaat
  • Kwaliteit camera
  • Phone clone werkt goed

Minpunten

• Geen Google Play
  • Vingerafdrukontgrendeling

Ik ben eigenaar van de Huawei Mate lite, hiervoor ook al 2 Huawei telefoons gehad. Tot nu toe altijd tevreden. Nu deze P40 lite enkele weken mogen testen.
Het overzetten van de data naar de P40 lite gaat supersnel, binnen 45 minuten was alles overgezet.

Alleen bij het in gebruik willen nemen van diverse apps loop ik tegen het ontbreken van Google play ondersteuning aan. Diverse apps kunnen wel via Petal Search of Aurora gedownload worden. Maar echt prettig werken vind ik het niet, ik ben wel van 't gemak en niet teveel moeite bij het instellen en werken met een telefoon en dit staat me tegen. Veel apps moeten met een omweg worden geinstalleerd, de moeite heb ik niet voor alle apps genomen vanwege de testperiode.

Tevens zit bij mijn huidige Mate lite de (ronde) vingerafdrukontgrendeling op de achterzijde. Bij de P40 lite zit hij geïntegreerd in de ontgrendelknop, een smal lang knopje. Op een of andere manier pakt hij m'n vingerafdruk niet goed waardoor deze manier van ontgrendelen niet goed werkt. De gezichtsscan werkt daarentegen prima.

De camera en het beeldscherm ben ik wel zeer over te spreken, goede kwaliteit, scherp beeld en prachtige foto's. Diverse opties ook qua bewerking. De batterijduur is ook zeer goed.

Heb jij ook een Huawei P40 lite Zwart?