Huawei P40 Pro Zilver Review
26 augustus 2020, laatste update op 26 augustus 2020, 63 views
Rapporteer
Erg mooi toestel en super camera. Mis persoonlijk alleen de google certificering.
Minpunten
- niet google gecertificeerd.
Bij het openen van het doosje zag ik direct het mooie toestel. Echt een Huawei toestel. Hij voelt ook het zelfde aan als mijn huidige Mate 20 Pro alleen is het scherm iets minder afgerond. Wat mij wel opvalt is het zwaarte punt wat iets anders ligt. Door de camera merk je dat hij aan de bovenkant toch wat zwaarder is. Na de hele setup doorgelopen te hebben stonden al mijn apps en data doormiddel van de Phone Clone app op het toestel. Het viel mij wel direct op dat er een aantal apps en google apps niet mee gegaan zijn. Daarna kon ik het niet laten om meteen de camera te gaan proberen. Ik zat zelf in de tuin bij het uitpakken en ben meteen foto’s gaan maken. En wat een kwaliteit foto’s! Dichtbij, veraf, veel details alles komt er goed uit te zien. De zoom functie is zeker een mooie optie waardoor de kwaliteit niet achteruit gaat. Na wat foto’s weer terug naar de interface van EMUI. Toestel is super snel en merk echt nergens vertragingen in op. Spelletjes gaan vloeiend en ook het streamen van film via mij nas ziet er erg goed uit. Daarna ben ik eens gaan verdiepen in de AppGallery en dan blijkt dat ik toch wel een erg verwend google gebruiker ben. Ik mis echt mijn google apps. Ik dacht dat ik vast wel wat apps kon missen maar al snel blijkt dat ik heel veel google applicaties gebruik. De HEY google functie (google assistent) om mijn lampen en tv aan en uit te zetten in huis zit er niet op. De gmail app voor mail en agenda mis ik en dan de google foto’s. Al mijn foto’s staan daar gebackup met een abonnement en die kan ik niet missen. Maar ja toch door zetten en het mooie van het toestel in zien. De accu gaat nu ik hem een paar dagen gebruik erg lang mee. Zelfs als ik Tijdsverloop filmpjes maak loopt de batterij niet snel leeg. Ik kan prima 1,5 dag met goed gebruik doen met een accu lading. En binnen ander half uur is hij weer helemaal vol. In totaliteit is het een top toestel en kunnen de meeste mensen prima leven zonder google apps en de apps uit de alternatieve store.