€ 188,- bij bol Plaza

Huawei P40 lite Groen Review

25 augustus 2020, laatste update op 25 augustus 2020, 208 views Rapporteer

Prima product als je geen Google-fan bent.

Pluspunten

• prachtig design
  • duurzame batterij
  • kwalitatief hoge foto's

Minpunten

• niet compatible met Google.

Het toestel ziet er prachtig uit, ligt licht in de hand, maar is niet overdreven "glad". Het toestel voelt, ondanks zijn formaat, lekker compact. De kleur is heel apart, heel mooi, hier zou ik zeker een transparante hoes voor gebruiken.

Het overzetten van apps ging heel makkelijk, via de Clone kun je aangeven welke apps en welk gedeelte van de apps je wilt overzetten. Wat mij opviel was dat een aantal apps niet overgezet kon worden, dit waren de apps welke vanuit "Google" komen.
Wat ik erg positief vind aan de Clone is dat ook bijna alle wachtwoorden en gebruikersgegevens automatisch mee over gaan.

Apps die niet terug te vinden waren via de Huawei Gallery zijn vindbaar bij “Petal Search” en hier ook te downloaden. Dit is een goede toevoeging op de Huawei Gallery. Maar aangezien dit ook de apps zijn die vooralterug te vinden zijn in playstores van IOS en Android, draaien ze niet op EMUI.

De camera’s zijn echt goed, ze leveren prachtige beelden op. Dit geld voor zowel de selfie-camera als de camera's op de achterkant. De kleuren zijn super helder en ook bij schemer en het donker leveren de camera’s prachtige foto’s.
Bij veelvuldig gebruik van het toestel (muziek luisteren, camera, filmpjes bekijken) gaat de batterij niet sneller leeg. Opladen gaat ook heel snel.
Het toestel heeft heel veel pluspunten, maar het grote nadeel blijft toch echt het niet-compatible zijn met Google. Heel jammer!

Ondanks dat raad ik het toestel aan voor mensen die niet perse een voorkeur hebben voor Apple of Google. Aan deze telefoon heb je dan zeker een hele goeie.

Heb jij ook een Huawei P40 lite Groen?