€ 365,03 bij Reichelt

ASUS ZenWiFi AC (CT8) Zwart, set van 2 stuks Review

24 augustus 2020, laatste update op 24 augustus 2020, 718 views Rapporteer

Zoek niet verder

Pluspunten

• Goede dekking
  • Stabiel internet
  • Fijne software
  • Gemakkelijk te installeren

Minpunten

• Lage snelheid op 2.4Ghz kanaal

Ja het kost wat geld, maar dan heb je een netwerkoplossing met zeer goede dekking, stabiel internet dat (tot nu toe) niet weg valt, erg intuïtieve software met veel mogelijkheden en een gemakkelijk installatieproces.

Wij hebben een aardig groot huis met drie verdiepingen en hebben bijna overal in huis volledig signaal. Zelfs in de tuin, zo'n 25 meter bij de dichtstbijzijnde router vandaan, hebben we nog twee streepjes (en halen we de maximale snelheid van ons internetabonnement). Hiervoor had ik twee Netgear Nighthawk R7000's, waar ik na enkele jaren dagelijks stabiliteitsproblemen mee had. Dat is allemaal opgelost nu met de Zenwifi CT8. Niet alleen qua internet stabiliteit is het een upgrade geweest, maar ook voor de software. Er zijn veel geavanceerde instellingen en aangesloten apparaten zijn makkelijk te monitoren.

Ik zou dit artikel absoluut aanraden als je op zoek bent naar een allround oplossing zonder gedoe. Het enige minpunt dat ik heb gevonden is dat de snelheid op het oudere 2,4Ghz kanaal erg laag is. Ik krijg daar namelijk slechts 40Mbps (van de 250Mbps). Maar voor mij is dat geen probleem omdat bijna alle apparaten in ons huis 5Ghz wel ondersteunen.

Heb jij ook een ASUS ZenWiFi AC (CT8) Zwart, set van 2 stuks?

Ziet er goed uit. Hoe ben je bij deze set gekomen? Heb je deze vergeleken met bv de Linksys Velop, TP Link Deco en dat soort mesh sets?

Is de USB aansluiting te gebruiken om een (NTFS of ExFAT) geformatteerde schijf aan te sluiten, zodat je een soort simpele NAS hebt?
Ik heb enkele dagen zitten vergelijken en reviews zitten lezen. Naar de Linksys heb ik niet gekeken, wel naar alle soorten Deco's van TP Link. Uiteindelijk kwam de Asus CT8 als beste naar voren qua prestaties en gebruiksvriendelijkheid.

Je zou inderdaad een schijf aan kunnen sluiten om het als een NAS te gebruiken. Ik weet niet welke formats worden ondersteund.