MadCatz R.A.T. Pro S Review
23 augustus 2020, laatste update op 23 augustus 2020, 159 views
Rapporteer
Product gekocht
RAT Pro S (PMW3310)
Matige lens, werkt niet op gladde oppervlaktes. (Bovendien is 5000dpi echt al een beetje overdreven.)
Voor €65 beter een ander type van Mad Catz kopen. Dit is ondertussen een veroudert model. Voor iets
minder centjes de MadCatz R.A.T. Pro S3 = 2020 eind 2019 model.
Pluspunten
- Heel ligt zonder de gewichtjes (wat ik persoonlijk fijn vind)
- Fijne extra knopjes
- Handige software (erg handig en makkelijk voor macros en knopinstellingen)
Minpunten
- Wekt niet op gladde oppervlaktes!!!!
- prijs (geen €65 waard, ga dan voor ander type)
3 van 5 sterren (Voldoende)
Niet de €65 waard, het is omdat ik hem voor €39 heb gehaald, en nog steeds wel fan ben van MAD Catz muizen. Heb geen grote handen en houdt van een ligte muis, deze muizen kan je vrij klein maken en zijn super ligt als je de gewichtjes weg laat. Bovendien heb ik een halve claw grip, waar deze muizen zeer geschikt voor zijn.
Maar had hier voor het 1e type van de Mad Catz RAT3, die ging erg lang mee totdat de linker muisknop niet meer teug veerde maar die had allang zijn geld opgeleverd.
PRO S (PMW3310) niet waard in mijn optiek, omdat deze muis beter had moeten zijn met een betere lens, met 5000dpi ipv de 3500dpi die op de MadCatz RAT 3 zat. De 3500dpi was al meer als zat, en die lens kon zonder problemen op gladde oppervlaktes functioneren, deze daar in tegen NIET!! Moet er altijd wat onderleggen wat ik persoonlijk erg irritant vind. (Wellicht zijn de lenzen van tegenwoordig gewoon van slechtere kwaliteit met meer dpi`s, aangezien mensen dat heel belangrijk schijnen te vinden, maar wat ik al zei 3500dpi is echt meer als zat.)
Bovendien kan je voor om en nabij zelfde prijs de MadCatz R.A.T. Pro S3 kopen (is tevens een nieuwer model en heeft 7200dpi voor wie het wat uitmaakt), of een ander type van hun.
De extra sniper-knop is wel handig al gebruik ik hem niet daarvoor, zit op een fijne klikbare plek net als de knop daarboven, ook best ok. Tevens is de software prima, makkelijk macros aanmaken en knop functies wijzigen.
De gekke functie die onder op de muis zit (4 standen voor bijv 4 verschillende games met andere macros of knop instelling), blijkt best fijn te zijn (dacht dat ik er niks aan zou hebben).
Nog steeds best aardige muis, maar denk dat er betere alternatieven zijn voor de prijs.