Mooi OLED scherm helaas wel 16:10 en niet 4:3 of 3:2.
Questions? Ask.
Pluspunten
OLED scherm
Android, Kodi
Gratis stylus, weinig tot geen lag
Minpunten
Schermratio 16:10, waardoor dit scherm een heel stuk kleiner is dan dat van de grote iPad Pro
Scherm weerspiegeld erg veel, een stuk meer dan zelf mijn 5 jaar oude iPad pro
Samsung update beleid in het verleden en heden
3 van 5 sterren (Voldoende)
Scherm
Mooi OLED scherm ideaal voor video, bijvoorbeeld Kodi. Scherm formaat (16:10) is een heel stuk kleiner dan de grote iPad Pro (4:3).
Lengte scherm is een paar mm langer, dan dat van een iPad Pro, maar de hoogte/breedte is bijna 3 cm minder. Waardoor het scherm een heel stuk minder bruikbaar is. Je koopt een grote tablet voor het formaat en dit formaat is een tegenvaller!
Warmteproductie
Tablet wordt aan de voorkant, langs 1 lange zijde warm, zelfs bij het afspelen van een simple video of lezen van een website.
/edit dit lijkt na de update van begin september 2020, geen issue meer, ook heb ik het idee dat de accu nu normaal/langer meegaat.
Vingerafdruklezer
Achter het scherm, onder/rechts, werk goed en snel.
Double-tape-to-wake werkt goed. En als je op de goede plek zit van de vingerafdruklezer unlocked deze snel.
Frontcamera
Zit aan de lange zijde en niet zoals bij de iPad Pro aan de korte zijde. Lange zijde is beter.
Updatebeleid
Samsung belooft 3 major Android updates. Laten we hopen dat ze dit nakomen. En tijdig nakomen. Heb Samsung producten jaren vermeden, omdat mijn vorig 2 Samsung tablets nauwelijks updates hebben gekregen. Prut bedrijf!
Momenteel heeft de tablet de security update van 1 augustus al (22-aug-2020).
Ik moest dit meerdere malen handmatig een update doen, omdat automatische update (gedurende de nacht) niet goed werkte.
- 1 Star
- 1 star updatebeleid in het verleden en nog steeds niet zo goed als de iPad Pro (minimaal 5 jaar)
- 1 star voor 16:10 ratio scherm, een stuk minder bruikbaar, buiten video om, zeker voor websites, spreadsheets, multitasking.
Waarom koop je dan een 16:10 scherm waarvan je de maten had kunnen weten? Ik vind zelfs met browsen dat bij dit formaat een webpagina heerlijk overzichtelijk is. De 4:3 maat is bij kleinere schermen weer fijner voor browsen (de Galaxy Tab S2 en S3 waren perfect qua afmetingen voor de 4:3 verhouding).
Een beetje een raar review. Je geeft negatieve punten aan van samsung tablets die je voor de aanschaf had kunnen weten !!! Jammer dat jouw tablet silver kleurig is anders had ik m zo van je overgekocht.
Ik heb 'm inmiddels ook in huis gehaald en vraag me af hoelang ieder hier erover doet op een volle batterij. Ik zelf meet 6 uur en 20 min met scherm op 120 hz. En 8 uur en 50 min met scherm op 60 hz. Dat is bij lange na niet zo rooskleurig als in menig YouTube review wordt geschetst.
Ik heb het idee dat de update van begin september de tablet minder heet maakt en een langere accuduur geeft. Heb je die geïnstalleerd? Tablet is up-to-date? Ik moest dit meerdere malen handmatig doen, omdat automatische update (gedurende de nacht) niet goed werkte.
Zelf het ik binnen 1 dag nog geen problemen met de accu duur gehad. Ik weet niet of je bepaalde apps gebruikt, die veel stroom gebruiken?
[Reactie gewijzigd door tHe_BiNk op 25 juli 2024 09:39]
September update staat bij mij sinds maandag er op. Wanneer de update exact er op is gezet weet ik niet. Ik dacht auto update uit gezet te hebben. Maar volgens mij worden de beveiligings updates nu via de play store uitgerold. Het kan bij mij niet snachts gebeuren. Ik heb mijn wifi uit staan als ik de tab niet gebruik. vandaag heb ik een 2e test gedaan hoe lang de accu meegaat totaal 8 uur en 50 min met scherm op 60 hz.
Maar ik moet eerlijk zeggen dat ik me heb verkeken betreft de youtube reviews ik had 12 uur accu tijd in mijn hoofd zitten maar na terug kijken van een van de reviews blijkt die 12 uur schermtijd niet voor web browsen te zijn maar voor continu films kijken. En dat kan een hoop schelen. Bij films kijken zitten ook veel donkere kleuren en zwart in dat weer accu scheelt immers verbruikt een oled scherm minder stroom als er minder hoeft op te lichten.
Een heel erg negatieve review. Ik vind het allemaal wat kort door de bocht, zo maar te zeggen. Als je bekijkt wat voor voordelen je hebt met deze tablet dan vind ik zeker niet dat hij veel ten onder doet van de ipad pro (2020).
Voordelen zoals een Oled scherm 120hz en niet te vergeten dat je er een gratis stylus pen hebt. Je vergeet ook Samsung Dex, wat ik fijn vind werken. Tuurlijk er zijn punten van verbetering, dat zal ik niet ontkennen. Maar om de tablet zo te reviewen en neer te sabelen op deze manier vind ik wat ver gaan.