LG Optimus GT540 Zwart Review

10 augustus 2010, laatste update op 10 augustus 2010, 1.588 views Rapporteer

Algemene Beoordeling
Na ongeveer 1 maand deze telefoon in gebruik te hebben, ben ik er helemaal van overtuigd dat dit een geweldige telefoon is. Ik wou een echte smartphone, maar velen vond ik te duur / te traag. Tot ik in de winkel deze telefoon tegenkwam. De telefoon voelt helemaal niet traag aan (snel zelfs) al gebruik ik wel een programma dat mijn geheugengebruik binnen de perken houdt. Ook fijn is dat je gewoon eigen themes / home replacements kan installeren.
Accuduur

Pluspunten

• Goedkoop
  • Android
  • Touch screen
  • Gps, wifi, ...
  • Rooten is makkelijk
  • Kan themes installeren

Minpunten

• Geen capacitief touchscreen
  • Accuduur
  • Nog geen custom roms

Algemene Beoordeling

Accuduur
Het enige echte minpunt aan deze telefoon, is dat de accu het begeeft na 2 - 3 dagen gemiddeld gebruik. Voor mij is dit niet zo erg, ik sluit hem elke dag aan op mijn computer om te synchroniseren, maar 2 tot 3 dagen is echt weinig voor mij. (al doen andere smartphones niet beter)

Bouwkwaliteit
De telefoon voelt goed in de hand en voelt stevig aan. Het bestaat volgens mij uit 99% plastic, ookal ziet het eruit als geborsteld staal. Enige minpunt hiervan is, dat als je rechtsonder het "cameragat" op het plastic drukt, het krakende geluiden maakt. De telefoon is hierdoor wel een stuk lichter, en ziet er gelikt uit.

Stabiliteit & Betrouwbaarheid
Ik heb nog nooit problemen gehad met deze telefoon. Ik heb nu mijn telefoon geroot, en dit alles zonder problemen.

Tot slot
Ik ben zeer tevreden over deze telefoon, het is een echte aanrader. Ik had nooit verwacht dat zo'n goedkope smartphone dergelijke prestaties kon neerzetten.

Heb jij ook een LG Optimus GT540 Zwart?

Mavamaarten,

je zegt: "De telefoon voelt helemaal niet traag aan (snel zelfs) al gebruik ik wel een programma dat mijn geheugengebruik binnen de perken houdt.

Welk programma is dit?

Kan je ook behalve door de stille modus het toetsgeluid uitzetten?
Het toetsengeluid uitzetten kan, gewoon bij geluidsinstellingen kijken.
Het programma is Advanced Taskkiller free. Gewoon 1x op die widget klikken en je phone is weer snel, maar je kan hem ook laten auto-killen (als je je phone lockt, of na een bepaalde tijdsduur)
Ja, je kan het toetsgeluid uitzetten zonder de telefoon in stille modus te zetten.