Edifier S2000PRO Review

20 augustus 2020, laatste update op 20 augustus 2020, 524 views Rapporteer
Product gekocht 0

Deze speakers bieden een vol en mooi geluid voor muziek die de ruimte mooi opvult vang warm geluid.

Pluspunten

• Diepe volle geluiden
  • Mooie bas
  • Vult de ruimte perfect (geluid en beeld)
  • Vormfactor
  • Perfect voor muziek

Minpunten

• De bas regelaar kan niet tot max gezet worden, dan begint hij te kraken
  • Voor films is hij super, maar door af te stellen
  • verschil tussen de EQ's niet duidelijk

Ik heb de treble en bass wel wat naar persoonlijke voorkeuren moeten aanpassen, wat zo wat een "luxeprobleem" genoemd kan worden aangezien het als zowel een voordeel als nadeel kan beschouwd worden.

De "look" is subliem, aangezien hij echt bij elk interieur past.
De grootte van de speakers is voldoende maar toch nog oké voor de kracht die ze produceren.

Om de look en de geluidspositie naar een hoger level te trekken, kan je ook de bijhorende staanders aanschaffen.
Zelf heb ik dit niet gedaan omdat ik al staanders had.

Heb jij ook een Edifier S2000PRO?

Nu nog een grotere tv... Ik twijfel nog tussen een soundbar of toch een of andere edifier.. Misschien deS2000mkiii,.. Ik zag deze 2000pro niet in tweakers prijslijst meer...
Maar ik twijfel omdat ik deze alleen voor tv ga gebruiken.. omdat ik geluid uit de tv en/of soundbar teveel van onderen hoor (tv alleen nu). De samsung HW Q800t (atmos) is mooi laag met 6,5 cm en niet te breed (98 cm) t.o.v. 55 inch (1.22m)..
De edifiers 2000 zijn dan toch redelijk aanwezig in het zicht naast de tv omdat ik ze ook iets halverwege de hoogte van de tv wil voor connectie met beeld..
En de edifiers connecten niet zo handig met een tv met optical... bediening weer lastiger. Apart aanzetten.. waar soundbar via hdmi automatisch verloopt..

Keuzes !!??
De TV moet inderdaad nog groter!
Is eigenlijk nog steeds niet gebeurd... Wordt dus wel tijd!

Na al deze tijd ben ik nog steeds zeer tevreden van de speakers.
De hoogte is zeker in orde hoe deze volgens de foto geplaatst zijn, maar kan wel hoger geplaatst moeten worden naar gelang de hoogte van je zetel.

Ik zou zeker Edifier speakers blijven aanraden, maar deze lijken niet meer te bestaan en zijn vervangen door de nieuwe Edifier S2000MKIII. Dit ontwerp lijkt 'gestolen' van de hogere versie maar met de positieve zaken enkel naar een betere prijs gezakt.

Ik gebruik de speakers dus via optical cable rechtstreeks op de tv en dat werkt super.

De speakers moet je niet alleen nemen voor het geluid, maar ook voor het uitzicht.
Je kan er niet omheen dat ze opvallen door hun 'look and feel', maar niet in de storende factor.
Eerder worden ze als positief onthaalt.

Een soundbar is altijd een goed alternatief, maar ik mijn gevoel komt het geluid dan bij muziek te kort. Je moet dan sowieso de TV ophangen om een mooie opstelling te krijgen en moet je de subwoofer nog kwijt ergens naast de kast.

[Reactie gewijzigd door renaatp op 23 juli 2024 23:09]