Deze case ter vervanging van mijn Nexus Prominent R gekocht. Dit was destijds een erg stille case maar ik wilde toch weer eens wat anders. Na lang twijfelen tussen o.a. de Fractal Design Meshify C toch voor de nieuwe 500DX gegaan.
Deze 500DX wordt standaard geleverd met 3 140mm fans (Pure Wings 2). Deze fans zijn helaas niet zo stil als ik gehoopt had, de Nexus (120mm) leken mij wat stiller. Echter zaten deze ook een gesloten kast met aan bijde zijpanelen een geluidsdempend materiaal, de 500DX heeft dit vanzelfsprekend maar aan één zijkant.
De fans zitten standaard verdeeld over de voorkant, achterkant en 1 aan de bovenkant. Na het lezen van wat reviews op het internet over deze kast besloten om maar meteen de topfan te verplaatsen naar de voorzijde. Dus nu heb ik 2 front fans als intake en 1 exhaust fan aan de achterzijde. Dit zou de koeling ten goede moeten komen en is iets beter tegen stof opname.
Tegen het stof zit aan de volledige onderkant en voorkant 2 uitneembare filters. De onderste schuif je er makkelijk uit om schoon te maken, aan de voorkant zit deze achter het frontpaneel, deze moet je dus eerst verwijderen. Dit gaat érg moeizaam, maar wellicht gaat dit na een aantal keren wat makkelijker.
Net zoals de buitenkant is de binnenkant degelijk en goede opties voor het kabel management, er worden standaard een aantal tiewraps en klittenbandjes bijgeleverd. Het inbouwen werkte prettig.
Aan de voorzijde zit één USB 3.0 aansluiting en één USB-c aansluiting, deze laatste ziet er een beetje aftermarket uit, deze is in de opening van een USB-a aansluiting gemaakt. Ik had dan ook liever 2 gewone USB aansluitingen gehad. Zeker aangezien ik er nu pas achter kwam dat mijn mobo geen USB 3.2 aansluiting intern had.

De ingebouwde RGB LED verlichting binnenin en aan de voorzijde is mooi en subtiel, precies wat ik zocht, het hoeft voor mij geen kermis te zijn.

. Indien je geen ARGB aansluiting hebt kun je middels de ingebouwde RGB controller switchen tussen de kleuren en verschillende patronen. De ledstrip in de kast zelf is ook heel subtiel en geeft een mooie gloed in de kast zelf en schijnt onderin door het glas en geeft nog een mooi streepje op de vloer.
Al met al een prima, redelijk stille kast die door de meegeleverde fans en mesh aan de voorzijde een prima airflow heeft. De verbeterpuntjes zijn de fans, deze hadden iets stiller gemogen en de USB-C aansluiting had netter mogen zijn weggewerkt. Had deze als extra erlangs gezet en had de 2 normale USB aansluitingen zoals bij de normale Pure Base 500 zo gelaten