Huawei P40 Pro Zilver Review
19 augustus 2020, laatste update op 19 augustus 2020, 87 views
Rapporteer
Een toptoestel als er de Google services op zit. Zonder kom ik echt te kort met apps die ik gebruik. Want verder is het toestel vrijwel perfect.
Pluspunten
- Design
- Accu
- Scherm
- Camera's
Minpunten
- Kwetsbaar
- Uit de doos geen Google services
De Huawei P40 Pro de eerste 2 dagen gebruikt zonder de Google play store en zonder de Google service. Ondanks dat de "Phone clone" goed werkt en een groot aantal van de apps overzette miste ik toch een paar belangrijke apps en bleek ik toch wel meer afhankelijk te zijn van Google dan ik gedacht had. Ik kon geen whatsapp backup terug zetten omdat dit op de google drive wordt opgeslagen, mijn contacten staan allemaal opgeslagen via "Google contacts", ik had geen Gmail app meer en nog een paar andere dingen. Nu had ik het meeste wel handmatig opgelost door bijvoorbeeld een andere app te gebruiken. Maar waar ik tegen aan liep was dat ik toch een aantal apps gebruikte voor werk of privé zoals ING bankieren waar geen alternatief voor was. Na een lange dag en uren achter mijn P40 Pro gezeten te hebben met 15 verschillende tutorials is het me uiteindelijk gelukt om de Google Play Store en Google services weer op de Huawei P40 Pro te krijgen. Ik had de Huawei P40 Pro graag willen testen zonder de Google services echter ben ik erachter gekomen dat ik bepaalde apps gewoon nodig heb in het dagelijks leven. Nu dat ik het allemaal goed werkend heb ga ik verder met het testen van de andere features op de telefoon.
Na een paar weken is de telefoon echt perfect nu de Google service erop zit bijna alles werkt. Met de camera's worden prachtige foto's gemaakt en in het donker ziet het toestel zelfs meer dan ik zelf zie. De foto komen er gedetailleerd en scherp uit. Het enige wat ik een beetje mis is de macro functie deze zat wel op mijn Huawei P30 Pro. Dat er nu een grote camera bump uitsteekt is geen groot probleem voor mij. Het scherm met de 90Hz is ook een grote verbetering alles voelt nu nog soepeler en sneller aan op de telefoon. En na een dag op de telefoon gezeten te hebben is er nog genoeg accu percentage over zodat ik nooit bang hoef te zijn voor een lege accu. De telefoon bevalt me echt super en ligt super in de hand, maar zonder hoesje voelt hij wel fragiel aan met al het glas en helaas zit er bij mij ook al een krasje op de voorkant van het scherm.