Iiyama G-Master Red Eagle GB3466WQSU-B1 Zwart Review

19 augustus 2020, laatste update op 19 augustus 2020, 821 views Rapporteer

Goede prijs-kwaliteitverhouding! Ik was op zoek naar 34" ultrawide + gekromd scherm + FreeSync Premium, en dan is dit een van de weinige opties, en verreweg de goedkoopste. Nieuwe voorraad beschikbaar op 17-08-2020 werd geleverd met geüpdatete firmware (FreeSync + 144Hz werkt zonder flicker).

Pluspunten

• Prijs-kwaliteitverhouding
  • 144Hz refresh rate
  • FreeSync Premium Pro
  • Mat scherm
  • DisplayPort en HDMI kabel
  • Geleverd met nieuwe firmware

Minpunten

• OSD joystick werkt niet heel fijn
  • DisplayHDR 400
  • FreeSync min. refresh rate 48Hz (?)
  • Liever geen speakers dan slechte

Het scherm is bij mij vooral bedoeld voor productiviteit (thuiswerken: meerdere vensters en/of docks naast elkaar plaatsen, voor schrijven/programmeren/database/GIS werk). En waarschijnlijk af en toe een spelletje (nog niet getest). Het is mijn eerste monitor met gekromd scherm. Nog even wennen, maar bevalt al goed. Verder heb ik nog niet getest hoe de FreeSync minimum refresh rate van 48Hz in de praktijk werkt.

Dit is (voorlopig) nog geen uitgebreide review, maar ik wilde wel vermelden dat mijn exemplaar werd geleverd met de geüpdatete firmware; FreeSync + 144Hz werkt zonder flicker. Ik zag nieuwe voorraad verschijnen op 17-08-2020, dus ik neem aan dat je dit vanaf nu kunt verwachten (tenzij je ergens nog een eerder binnengekomen exemplaar zou krijgen?).

Heb jij ook een Iiyama G-Master Red Eagle GB3466WQSU-B1 Zwart?

Omdat mijn LG ermee gestopt is zoek ik een ander scherm. Mijn LG was wel een IPS scherm maar die zijn wat duurder en dat budget heb ik nu niet. Is dit scherm helder genoeg? Zie dat jij hem ook voornamelijk voor productiviteit gebruikt en dat zal ik ook doen. En occassional een racegame.
Voor mij is het scherm helder genoeg ja. Maar dit is geloof ik wel erg afhankelijk van persoonlijke voorkeur.