In XBMC Dharma Beta4 lijken de 1080p stotter problemen te zijn opgelost. Het lijkt erop alsof DXVA niet gewerkt heeft vóór deze release, maar nu dus wel.

Zonder DXVA aangevinkt is de vcpu bijna constant 100%, mét DXVA rond de 0 - 1%.
Boxee is trouwens een goed alternatief om als mediaplayer te gebruiken (draait overigens op de XBMC core).
In Windows XP zijn niet alle knoppen van de afstandsbediening te gebruiken (maar who needs WinXP), in Windows 7 zijn alle knoppen heel gemakkelijk te configureren mbv LM Remote. Gewoon beginnen met Windows Media Player te de-installeren en XBMC er op gooien, en dan met LM Remote de groene knop configureren zodat ie XBMC opstart.
Het apparaat is heel erg stil, mijn Samsung plasma tv maakt meer lawaai. DD en DTS gaan ook prima via sp-dif. Ik ben ook erg tevreden over de Nederlandse technische support van ASRock. Opdelen van de hdd in 2 partities (1 voor het systeem en 1 voor bv video) of gebruik van 2 hdd's houdt het systeem een beetje snel. Er is plek voor en 2e 2,5" hdd.
Ik ben niet een uber-nerd die alle technische details van zo'n apparaat gaat uitzoeken (dus sorry als het niet in-depth genoeg is, maar dan moet je maar beter googelen). Het is een heerlijke media player en icm XBMC en Boxee speelt het ding werkelijk alles, ook 1080p, en vloeiend.
Wat ik niet begrijp is waarom je op zo'n apparaat games zou willen spelen of vmware zou willen draaien
De ASRock Vision 3D is een nog mooier apparaat met een mooier uiterlijk met slot-in bluray drive, dvi-poort ipv vga, betere grafische processor, card reader, en je kunt kiezen voor een core i5 variant.