Nokia 2.2 16GB Zwart Review

15 augustus 2020, laatste update op 15 augustus 2020, 201 views Rapporteer

Alleen geschikt om te bellen. Gebrek aan opslag laat geen ruimte voor je favoriete apps. Extreem traag. En daarmee is zelfs €79 duurbetaald.

Pluspunten

• prima belkwaliteit

Minpunten

• te krappe opslag
  • extreem traag
  • scherm te donker

2 van 5 sterren (Slecht)
Voor slechts €79 aangeschaft in de winkel van de fabrikant om een paar weken reparatie van mijn Motorola G6 plus te overbruggen. Geen geld en toch vanaf de eerste minuut spijt.
Bij het overzetten van de oude telefoon loop je meteen tegen de minimale opslagcapaciteit van 16 GB aan. Android 10 en de verplichte Google apps slurpen daar al bij 11 GB van op. Nou kan het opschonen van je apps geen kwaad, maar er is zelfs te weinig ruimte voor mijn favoriete apps. En lang niet alles kan naar de sd-kaart verplaatst.
In de week dat ik hem gebruikte, kreeg ik ook dagelijks systeemupdates gevolgd door het advies ruimte vrij te maken.Een overvol intern geheugen + 2GB RAM vertraagt elke handeling.
Dat de hardware niet al te vlot is, is acceptabel bij deze prijs, maar Nokia had toch beter voor Android Go kunnen kiezen. Ik betwijfel of de beloofde update naar Android 11 gaat passen.
Geen vingerafdrukscanner dus pincode of gezichtsherkenning, maar die functie werkt ook na drie keer opnieuw instellen zelden.
De camerakwaliteit is voldoende voor dit prijssegment.
Het scherm is best aardig, maar staat standaard te donker afgesteld, waardoor de 'automatische' helderheid geen bevredigende ervaring oplevert.
De vervangbare batterij (pluspunt) moet ondanks gedimde verlichting en weinig eisende hardware toch dagelijks aan de oplader.
Design is ok, maar de afgeronde hoeken zorgen voor minder grip net als de plastic behuizing die extreem vingerafdrukgevoelig is.
Het goede nieuws: bellen gaat uitstekend. prima geluidskwaliteit. En dat is dan ook de enige reden om deze telefoon aan te schaffen. Bereikbaar zijn. Voor het overige: geef beter een paar tientjes meer uit. Deze gaat retour.

Heb jij ook een Nokia 2.2 16GB Zwart?