€ 1.059,- bij Amazon.nl Marketplace

Huawei P40 Pro Zilver Review

14 augustus 2020, laatste update op 17 augustus 2020, 212 views Rapporteer
Product geleend +1

Blits ding! Wat een genot dit toestel te gebruiken. Een stoer design waarmee je in het 3e decennium van deze eeuw absoluut thuis kunt komen. Niets dan lof.

Pluspunten

• camera
  • design
  • opslagcapaciteit
  • scherm dat van zijkant van de telefoon ook zichtbaar is
  • batterijduur

Minpunten

• grootte
  • verwarring omtrent verschil tussen standaard en pro-foto door wisselende kwaliteit
  • camera op voorzijde niet af te plakken zonder vervelende melding
  • enkele speaker aan onderzijde

Blits ding! En dan druk ik me zacht uit. Wat een genot om dit toestel te gebruiken. Een stoer design waarmee je in het 3e decennium van deze eeuw absoluut thuis kunt komen. Een van de eerste foto's die ik ermee maakte, was die om 4 uur 's nachts op de camping van een opkomende zon en de dauw op het gras rondom onze tenten. Met een viertal beelden ben ik weer in slaap gevallen om de volgende ochtend tot de ontdekking te komen dat er één foto bij zat die qua kleurschakeringen nog het dichtst bij een spiegelreflexcamera komt waarvan de foto is nabewerkt. Niets dan lof voor deze krachtpatser van een camera.

De screensavers van de camera zijn op zichzelf al een lust voor het oog. De 10 seconden zelfontspanner leent zich daarnaast uitstekend om een groepsfoto vanachter het raam van een eerste verdieping te maken terwijl jij ondertussen op je gemak de trap af en de tuin in kunt lopen. Dankzij de groothoeklens past de hele tuin erop en zelfs het pand van de achterbuurman siert de horizon. Een gezelligheidstelefoon zou je het kunnen noemen, laat dat maar aan die Chinezen over!

De wekker van het toestel is als die van de wakeuplight van Philips, met vrolijk vogelgezang. Daar wil iedereen wel mee wakker worden. Wel ben ik de eerste keren door de wekker heen geslapen, omdat het toestel onderscheid maakt tussen eenmalige wekkers en wekkers die je per dag kunt instellen.

De hotspot werkt naar behoren op elk willekeurig toestel. Geen problemen ondervonden hiermee.

Wel is het zo dat ik mijn drie jaar oude headset van Sony niet aangesloten krijg op dit toestel via bluetooth. Een minpuntje.

De opslagcapaciteit is met zijn 256 GB uiterst comfortabel. Een vervijftienvoudiging ten opzichte van mijn vorige toestel, derhalve een verademing.

Wat ik wel mis in de browser is de mogelijkheid om over een bepaalde tijdspanne je geschiedenis te wissen. Het is of per stuk of alles tegelijk wissen, iets er tussenin is niet mogelijk.

Heb jij ook een Huawei P40 Pro Zilver?