€ 27,81 bij Proshop.nl

Sennheiser CX 400-II Precision (Zwart) Review

13 augustus 2020, laatste update op 13 augustus 2020, 334 views Rapporteer
Product gekocht 0

Zeer tevreden

Pluspunten

• Geluidskwaliteit
  • Praktisch snoer
  • Prijs

Minpunten

• Dopjes zijn lastig vast te zetten in het oor
  • Geen duidelijke links en rechts aanduiding

Ik had eerder een CX 300S gekocht en was maar matig tevreden. Het stugge springerige snoer en de te grote haakse jack maakten hem wat minder handig en het geluid was maar zo zo (te zwak in het laag). Deze CX 400 II is de helft van de prijs van de CX 300S en bevalt me veel beter.

Ten eerste het geluid: heel goed, ook in het laag. Om het laag goed te horen moeten de dopjes wel stevig in je gehoorgang geklemd zitten. Zitten ze wat minder diep dan stemt het geluid nog steeds tevreden maar is het laag aanzienlijk zwakker. En echt goed blijven ze niet zitten, als je een beetje dons in je oor hebt lossen ze al snel. Je krijgt er wel 6 paar dopjes bij van verschillende groottes en wat een stukje hulpgereedschap lijkt om ze te wisselen, dus wellicht is hier nog iets aan te verbeteren (heb ik nog niet geprobeerd). Maar voor gebruik tijdens het sporten lijken ze me niet geschikt, daarvoor zijn ze niet goed genoeg vast te zetten.

Het snoer is fijn. Met rubber omgeven als de CX 300S maar dunner en rond en daardoor minder zwaar en springerig. Prima voor op de bank of in bed. Er dringt ook wat minder geluid door als je het snoer verlegt.

En L en een R op de behuizing van de speakers had ik wel op prijs gesteld. Het is niet te zien wat links of rechs is. Het versrevigde stuk waar de kabel zich splitst is aan een kant iets boller, daaraan kan ik voelen wat links en rechts is. Dit kan echter exemplarisch zijn, mogelijk moet je zelf een kant merken.

Heb jij ook een Sennheiser CX 400-II Precision (Zwart)?