Xiaomi Mi TV 4S 43" Titanium, Zwart Review

10 augustus 2020, laatste update op 11 augustus 2020, 4.939 views Rapporteer

Hier word ik wel vrolijk van... voor zo'n zacht prijsje(293 euro, Amazon.de), zoveel mogelijkheden...

Android TV met Google Playstore,
Netwerkaansluiting werkt soepel,
Voldoende aansluitingen, 5Ghz Wifi, RJ45 aansluiting,
Prima beeld, strak design... aanrader,
Lees dat je zelfs je HUE lampen kan bedienen als je de app er op zet.

Pluspunten

• Smalle matte bezels, strak uiterlijk.
  • Android TV snel, tv start snel op.
  • Gemakkelijk apps downloaden via Google Play store.
  • Bluetooth remote/AB werkt snel en voelt goed aan, ook (zoek)opdrachten in te spreken (ook bijv. bij youtube, dat vond ik bij Next mediabox van Ziggo een tegenvaller).
  • Poorten voelen stevig aan.
  • Voldoende interne opslag.
  • Mooi Beeld (4K, UHD).

Minpunten

• Geluid matig vergeleken met surround systeem wat ik gewend ben.
  • Beperkte kijkhoek, maar voldoende.
  • Bluetooth AB niet op m'n programmable IR remote in te leren.

Hier word ik wel vrolijk van... voor zo'n zacht prijsje(293 euro), zoveel mogelijkheden...

Sowieso ben ik een krent en zoek ik altijd de beste deals, je zal mij niet zien met een
Iphone of mega grote/dure tv... Voor veel minder geld heb je prima producten. Zo ook met
deze tv. Heb nu bijna 2 jaar de Xiaomi Mi Mix 2S, een -voor mij- top telefoon voor een betaalbare prijs,
die voorlopig nog niet weg hoeft. Vanwege de fijne ervaring met deze telefoon vond ik deze TV ook interessant.

Heb ruim 10 jaar gedaan met een Panasonic 37" LCD tv, nog steeds prima beeld, maar wilde nu
toch ook eens een smart TV, al was het maar om kleine irritaties tegen te gaan...
(Had vorig jaar goede hoop met de Next mediabox van Ziggo, speelt erg goed tv af, en terugkijken,
terugspoelen e.d. is daarmee echt een verademing vergeleken met de Horizon box.... Maar de Next heeft dan weer geen netwerkmogelijkheden, dat viel me zwaar tegen.... dus toch weer streamen van NAS via een oude mediaplayer, extra kastje, a.b., die pikt dan geen H265 content, dus had een android tv boxje gekocht, want streamen via chromecast is dan toch niet optimaal, dus nog een a.b., nog een aansluiting, maar die speelt niet lekker af.... een enkele keer zwart beeld door.. zeg het maar - stroom search, -HDMI connectie die net niet wil, onderbrak het streamertje soms het CEC signaal van de TV?? Chromecast inpluggen, veel kabels zichtbaar, ....etc.etc.)

Dus, vorige week na scannen door de TV's op Tweakers, op deze uitgekomen. Had wel wat eisen, Google Play, 5gHz wifi, LAN, UHD. Op Amazon.de heeft ie meer dan 1700 (veelal prima) beoordelingen, en na een paar dagen kan ook ik stellen dat ik zeer tevreden ben.

Was gewend om alles via m'n Sony receiver te doen, zodat ik altijd surround sound heb.
Dus HDMI kabels van TV ontvanger, PS4(van zoon), ACRyan streamer in de receiver, en
1 HDMI out naar de TV. Met CEC kon dan in principe ook "alles" tegelijk aan en uit.

Het eerste waar ik waarschijnlijk overheen gelezen heb, is de Bluetooth afstandsbediening. Die kan ik dus niet
programmeren op mn programmable IR remote. Blijf dus toch met 2 remotes zitten... Nou vooruit, zal niet de enige zijn op aarde ;-)
Dan allerlei dingen in moeten stellen. Alles weer via de receiver bleek geen succes, daarbij bleek af en toe
input lag(?)... Niet synchroon lopen van audio en video van tv ontvanger, of vanaf NAS. Van alles geprobeerd met audio instellingen van de tv, tv ontvanger, receiver... ging het niet worden... stond me erg tegen, overwoog
daarom de tv terug te sturen.... Maar geef ook weer niet te snel op, een andere tv zou wel weer andere
issues hebben, dus vond wel dat ik nog even beter m'n best moest doen.
Ondertussen wel getest met ingebouwde chromecast, streamen vanaf m'n laptop van een duistere link(tennis ofzo) ging vlot, wat apps geinstalleerd, acestream bijv., voor als je net dat sport evenement mee wilt pakken dat net niet op jouw sportkanalen(fox, ziggo) zit.... dat ging prima.
Aangezien ik minder apparaten hoef aan te sluiten, kon ik prima de TV ontvanger rechtstreeks in de TV steken met de HDMI kabel, en heb ik de optische kabel van de tv naar mijn receiver weer ingeplugd...(had ik eerder ook voor als ik naar m'n chromecast streamde).
Dat bleek de goede zet, nu loopt alles weer synchroon.
Alleen alles met 1 knop uitzetten, dat zit er niet meer in...

Dan het streamen vanaf mijn NAS. Eerst met VLC geprobeerd, kon m'n NAS prima benaderen, maar
films of series liepen niet soepel... ben niet technisch genoeg getweakt om de details daarvan te achterhalen...
Ook de standaard bestandsbeheer/mediaplayer app voldeed niet, MX player wilde ook niet...via X-Plore file manager ging het aardig, maar die mist wat functionaliteiten... dan heb je de beste standaard
apps wel gehad volgens mij... dus eigenlijk toen nog steeds twijfels of ik 'm ging houden....
Toch weer even verder gelezen hier en daar... Plex kwam ik tegen.. dan moest ik eerst Plex op mn NAS zetten...
heb nog een hele oude NAS... en Plex is niet meer beschikbaar voor m'n Synology DS212J...
KODI kwam weer eens voorbij... kende ik wel van naam, en weet dat het voorheen XMBC was...
Leek mij altijd te uitgebreid en te ingewikkeld....?
Maar goed, KODI was enkel op m'n TV te installeren, hoefde niks op m'n NAS te doen.
Even goed de instellingen bekeken, m'n NAS gevonden en de schijven/folders gebookmarked,
en het werkt als een zonnetje... Wat een genot dat KODI... Wat een hoop mogelijkheden, en wat heerlijk
intuitief werkt het. Films/series spelen af zonder problemen. Ondertitels makkelijk in te stellen, te downloaden,
zie dat je zelfs audio ook eerder kan laten spelen, meestal is het alleen later, als het al binnen de instellingen
van een app aanwezig is.

Heb een uur lang Youtube getest met een 4K film, geen issue, speelt de tv youtube app vlekkeloos af.
Heb TV via online.nl, de tv app daarvan(Canal Digitaal) geinstalleerd, werkt op zich prima,
maar beeld via de tv ontvanger is toch veel mooier.

Voorlopige conclusie: voor het geld een top tv met voldoende mogelijkheden.
Prima beeld, voldoende instellingen. Goeie snelheid.
Mocht je twijfelen dan hoop ik voldoende info te hebben gegeven om je over de streep te trekken.
Heb je nog vragen, shoot!

(p.s. er is een keer een beker melk over mn HK subwoofer gegaan, die was doorgebrand ofzo... daarom apart een yamaha sub, die is ook iets subtieler, wel prima zo)

Heb jij ook een Xiaomi Mi TV 4S 43" Titanium, Zwart?

Uiteraard is het geluid uit zo'n tv matig tov een externe geluidsbron. Dat kun je moeilijk een - punt noemen.
Plex op je laptop geen optie?
Als men Kodi goed kan gebruiken (en dat gaat uitstekend via AndroidTV), dan is er eigenlijk geen reden om nog met Plex aan de slag te gaan.
Beste Wil, kleine vraag werkt deze met een Ci interface en Ziggo smartcard ?
Met vriendelijke groet, Angelo
Hi Angelo, ik heb zelf geen Ziggo, maar ik zie wel een CI+ slot( volgens de kenmerken op Tweakers CI+), er wordt bij de kenmerken ook iets vermeld over Hbbtv bij Ziggo. Maar er valt weinig over te vinden, het enige wat ik nog vind is bij de Duitse vragen op amazon.de : Tolles (extra) Fernseher
Recensie van Marc van Blerk op 8 maart 2020

“DVB-C Empfäng in Holland (Ziggo) funktioniert mit freie Sender. Leider wird CI+ nicht erkannt.

Dus... Kan er weinig zinnigs over zeggen helaas. Maar je leest wel dat de Ziggo go app uitstekend er op werkt.

Succes
Dank voor de uitgebreide review.

Ik wil deze tv ook kopen, maar heb nog paar vraagjes aan je.

- Werkt Netflix vloeiend?

- Heb je toevallig apps van Amazon Prime en Disney geïnstalleerd? Zo ja, werken deze diensten ook prima?
op de afstandsbediening zitten de knoppen van Amazon Prime Video en Netflix, dus die zitten al standaard op de tv :-)
Netflix heb ik geen abo op, maar Prime Video wel een maandje geprobeerd, en dat werkte soepel hoor.
Disney zit er niet op, maar is wel als een van de eerste apps die als suggestie naar voren komt.

anders even op amazon duitsland kijken, heel veel, bijna 4000 reviews, staat vast wel nuttige info tussen :-)

[Reactie gewijzigd door wilvanwil op 25 juli 2024 11:34]

Thnx voor je reactie.