OnePlus Nord (8GB ram) Blauw Review

10 augustus 2020, laatste update op 15 augustus 2020, 2.732 views Rapporteer

Zeer mooi toestel gezien zijn prijs. Grotendeels goede balans qua specs ten opzichte van de prijs. De extra camera's zijn overbodig maar de hoofdsensor is prima. OIS is prettig. De software is vlot alleen jammer dat er Facebook crap wordt mee geïnstalleerd. Al met al een echte topper.

Pluspunten

• Software
  • Prijs
  • Compact
  • Scherm
  • OIS
  • Laadsnelheid + accu duur (+/- 7 sot)

Minpunten

• Macro en dieptesensor overbodig
  • Facebook crap
  • 1 speaker, geen 3,5 mm

Mijn eerste Oneplus

Een aantal jaar terug ben ik overgestapt van flagships naar het goedkopere segment. Destijds was dit een noodzakelijke stap wegens financiële omstandigheden en ik snel een toestel nodig had. Na verschillende toestellen van diverse merken ben ik nu bij Oneplus uitgekomen.

Waarom?

Ik had onlangs een Xiaomi Redmi Note 9 pro gekocht nadat ik het geld terug kreeg van mijn voorgaande toestel na een defect. Echter kon ik niet wennen aan MIUI en zijn drukke launcher en apps die niet werken zoals bedoeld en werd ik moedeloos van alle apps van Xiaomi waar ik gewoon geen interesse in had. Na aankondiging van de Nord besloot ik de Redmi terug te sturen en voor dit toestel te gaan. Dit omdat Oneplus dichter bij stock blijft als Xiaomi, 2 grote updates beloofd en 3 jaar beveiligings updates geeft.

Positieve punten

Ik vind het toestel erg lekker in de hand liggen. De software blijft dicht bij stock en is lekker vloeiend. Dit komt natuurlijk door de combinatie van de 765G, 8gb werkgeheugen en 90hz scherm. Van de 128gb heb in op dit moment met al mijn apps nog 98 GB over. Voor mij is dit dus meer dan genoeg. Het scherm is helder genoeg, ook met de huidige hittegolf heb ik buiten prima zicht. Amoled zorgt uiteraard voor diep zwart. De accu valt mij ook niks tegen, iets waar ik van te voren een beetje bang voor was. Hetgeen waar veel om te doen was, het plastic frame... Lekker boeiend, hier merk ik niks van. Toestel voelt hartstikke lekker in de hand. Ook het meegeleverde hoesje geeft wat grip.

De inscreen vingerafdruk scanner werkt prima, de notificatie slider is een uitkomst en de mogelijkheid om te dubbel tikken voor het vergrendelen is ideaal.

Waar kan er verbeterd worden?

De camera setup is een mixed bag. De hoofdsensor doet zijn werk voor mij persoonlijk prima en de rest gebruik ik niet. Ik had liever een enkele camera gehad.

De foto's zijn gewoon uit de losse hand gemaakt zonder enige aanpassing. Voor mij volstaat dit prima.

Persoonlijk vind ik het wat minder dat ik niet zomaar een bedrade hoofdtelefoon kan aansluiten maar ik zal het overleven. De.mono speaker doet zijn ding maar niet meer dan dat.

De voorgeinstalleerde apps van Netflix en Instagram hadden ze weg mogen laten. Ik haat het als zulke dingen voorgeinstalleerd worden. Maar gelukkig zijn deze te verwijderen. 5G heb ik nog niet bij Simpel maar daar ben ik niet rouwig om. We zitten nog in de beginfase en heb dit ook uitgezet om accu te besparen.

Wat vind ik niks?

Eigenlijk maar 1 ding en dit sluit aan op bovenstaande. De voorgeinstalleerde app van Facebook en de bloat services die hierbij ingebakken worden in de telefoon. Zeer kwalijke zaak naar mijn mening. Uiteraard gelijk geblokkeerd. Foei Oneplus!

Al met al na een aantal dagen gebruik ben ik tot nu toe zeer tevreden over het toestel. De Oneplus Nord is soepel de batterij is prima, de hoofd camera's doen het goed en het toestel ligt lekker in de hand. Bij een opvolger zou ik graag minder camera's zien en evt. een 2e speaker. Daarnaast hoop ik dat de onzalige keus om Facebook rommel te implementeren niet een voorbode is voor het afstappen van de schone android skin die men tot nu toe altijd had bij Oneplus. Schuif die zooi lekker naar zuster merk Oppo en hou Oneplus schoon!

Heb jij ook een OnePlus Nord (8GB ram) Blauw?

Spijtig van die extra software, en dat terwijl men altijd Samsung beschuldigt van bloath en Oxygen OS geprezen werd om zijn stock Android met lichte en snelle skin.
Vaak is dit de realiteit als dit soort merken groter worden en er ook gewoon geld gemaakt kan worden met het pre-installen van dit soort software. Reken maar dat er flink voor betaald wordt !
De 3.5mm jack is een doodzonde want het is iets dat je bij vrijwel alle midrange toestellen ziet (behalve Apple natuurlijk).

Never Settle is helaas een slogan die al een tijdje niet meer van toepassing is bij OP.
Apple en midrange in dezelfde zin :?
Je meent dat - hoop ik - toch niet serieus.
Weet niet hoe jij een SE2020 noemt.
Ja dikke A13 en that's it.
720P scherm, batterij die het uithoud tot de lunch, design uit 2014, geen nightmode, 1 camera.
Enige high end feature is de cpu.

Kortom midrange en die heeft GEEN audio jack en dat is erg ongewoon in die klasse.

[Reactie gewijzigd door Bomberman71 op 22 juli 2024 21:17]

Ik vind het al jaren, alleen heb ik geen zin in een ja / nee discussie.

Ik zit mij al veel langer te verbazen over het feit dat ze nog steeds - relatief - kleine, low-ppi schermen gebruiken met afwijkende verhoudingen hanteren.

Even los van de vraag of een gsm überhaupt € 1000 waard is, is imho het enige voordeel het updatebeleid.
Update beleid is prima, MAAR niet alles is goud wat er blinkt.
Oudere of lower spec modellen krijg lang niet altijd de update features.
Kijk naar de SE2020, geen nightmode. Iets wat de A13 makkelijk aan kan maar men laat het bewust weg. En zo zie je wel meer van dat soort zaken.
Dus ja, vwb security features krijg je erg lang ondersteuning maar je krijgt niet altijd de nieuwste snufjes van een OS update.