€ 220,29 bij Amazon.nl Marketplace

Huawei P40 lite Zwart Review

10 augustus 2020, laatste update op 10 augustus 2020, 347 views Rapporteer
Product geleend +1

Dit is een prima telefoon voor een mooie prijs, maar het gemis van google play services is wel een groot nadeel.

Pluspunten

• Snel
  • Batterijduur
  • Snellader werkt heel goed
  • Mooie camera

Minpunten

• Geen Google play services

3 van 5 sterren (Voldoende)
De Huawei P40 lite, een prachtig toestel, absoluut! Maar....

Een aantal weken geleden heb ik mijn Huawei p40 lite geïnstalleerd. Het omzetten van de gegevens via Phone clone ging heel soepel en behoorlijk vlot.

De eerste foto die ik maakte is haarscherp, prachtig!

WhatsApp moest ik eerst weer even toegang geven tot m'n contacten voordat de namen ipv nummers werden getoond maar dit was snel opgelost.

In het begin moest ik nog even wennen aan het formaat van het toestel, maar nu houdt het prima vast en ligt het lekker in de hand.

Het toestel is erg snel, het besturingssysteem lijkt nergens te haperen, start vlot op en reageert snel. Ik heb nog geen moment het idee gehad te moeten wachten op m'n telefoon. Ook het opladen van de batterij gaat supersnel, de snellader doet wat hij belooft. Binnen een half uur Is je bijna lege telefoon weer helemaal up and running.

Het enige nadeel van de telefoon is het ontbreken van Google Play Services. En daar zit voor mij precies de bottle neck. Het werkt op zich prima om een app op de play store te downloaden op m'n oude telefoon en die via phone clone over te zetten op de huawei p40 lite, maar ik vind het erg omslachtig. Ook werken deze apps soms niet helemaal optimaal en zitten er wat foutmeldingen in. Ook het opnieuw aanvragen van een wachtwoord voor een app die nog niet beschikbaar is in de Huawei app gallery is niet praktisch. Dan moet ik dit ook via m'n oude telefoon opnieuw instellen voor ik het op de Huawei kan gebruiken, omdat ik op de Huawei doorgestuurd wordt naar mn Google account want vervolgens niet werkt op de telefoon. Apps die ik wil installeren zijn vaker niet dan wel te vinden in de Huawei app gallery. Als dit gegroeid is, dan zou ik de GP niet missen maar voor nu wegen de voordelen van het prachtige toestel voor mij helaas niet op tegen dit ene (voor mij cruciale) nadeel.

Hopelijk kunnen China en Amerika weer gauw samenwerken want dan krijgt dit prachtige toestel van mij wel een dikke vette 10 en een positieve aanbeveling!

Heb jij ook een Huawei P40 lite Zwart?

Enkele weken geleden de P40 Lite E gekocht, mijn 1e Android smartfoon, kwam van Blackberry Q10, daarvoor Nokia E71.
Heb die P40Lite E juist gekocht daar geen google bemoeienis en dat bevalt me prima.
Apps zijn prima te downloaden bij Huawei AppGallery, F-Droid, APKPure of ev. zoeken via Petal Search. Bijna alle apps werken prima zonder google bemoeienis, alleen b.v. Office software, Fit-Apps doen het niet zonder google, die zijn er blijkbaar te zeer mee verweven. Total Commander b.v. haal ik gelijk bij Ghisler.com, zo zijn er nog enkele voorbeelden.
Dus, kortom, je hoeft helemaal geen "ge-google" !!
Van de vooraf geinstalleerde apps door Huawei kom je, indien gewenst zoals bij mij, heel makkelijk af, met uitzondering van b.v. agenda, kontakten e.d., die zijn gewoon nodig om de smartfoon te laten werken, de basis zeg maar.

Ook app-updates via F-Droid en APK-Pure gaat prima, je krijgt een melding als er updates zijn. Huawei AppGallery is nog in ontwikkeling, dat is geeod te merken aan ede hoeveelheid nuttige apps die je er "vindt".
Ik heb dus helemaal niks met games of, mijn inziens, totaal overbodige apps!
Ook valt het mij echt helemaal mee hoe je allerlei beveiligings-opties kunt instellen, dik in orde, als ik het vergelijk met allerlei horror verhalen die je hoort over Android.
Ben dus pas 3 weken bezig met Android, maar vindt alle instellingen blindelings op mijn Huawei P40 Lite E (kwestie van RTFM).
Super, bedankt voor je aanvulling! Zo kunnen anderen inderdaad goed inschatten of ze Google zullen missen of niet.

Veel plezier met de telefoon!
hallo,
is er een mogelijkheid om alsnog via huaweiappstore de google agenda en contacten af te kunnen halen? en hoe zit het dan met je fotos die direct in google cloud gaan? hmm ik wil zeer graag deze gsm kopen maar mijn zaak draait volledig op google. is het aan te raden of werkt het gewoon niet via huaweiplaystore.
agenda, contacten, google fotos, gmail dat zijn de belangrijkste voor mij
met vriendelijke groetjes jessica
Er schijnt een methode te zijn om zelfs Google Services werkend te krijgen, maar dat zou je zelf even moeten zoeken.
Ook hier op Tweakers is de methode vermeld bij een van de Huawei smartfoon reviews, zoek en ge zult vinden.. ;-)

Mijn interesse gaat het allermeest uit naar GEEN Google.
Gmail werkt wel, verder zou ik het risico zelf niet nemen en gaan voor bijvoorbeeld de p30 waar nog wel Google services op staan. Maar 't is maar net wat je zelf prettig vindt natuurlijk

[Reactie gewijzigd door Samantha712 op 22 juli 2024 21:35]