Ik heb als laatste AGP-upgrade deze X1600Pro 512MB aangeschaft. Ruim drie jaar geleden deed ik dit met een Geforce-4 Ti-4200 128MB (toen 64MB standaard was). Dat bleek destijds een goede koop, dus ik verwacht dat ik met mijn 512MB (en de nieuwe ATI architectuur) voorlopig ook vooruit kan.
De kaart komt in een bescheiden doos, die wel helemaal volgepakt zit. Inclusief VGA-DVI adapter, composite kabel, S-video kabel, RGB kabel. Pluspuntje dus.
Wel vreemd is dat de driver CD ondersteuning biedt voor zo ongeveer alle ATI kaarten die ooit gemaakt zijn, maar NIET de X1600 zelf (in ieder geval staat deze nergens vermeldt in de PDF die gebruikt wordt voor de installatie procedure/instructies). Ach, daar hebben we immers internet voor - je wilt toch de meest recente drivers. Toch is dit wel een minpuntje voor de driver ondersteuning, want het hoort gewoon goed te zitten...
Ik had de Omega drivers van 6.3 geprobeerd, maar had wat last van texture problemen hier en daan (niet zo veel merkbaar, maar af en toe verdwenen er wat dingen. Dit is met een upgrade naar de officiele Catalyst 6.4 drivers opgelost - ik kan overigens niet helemaal uitsluiten dat de artifacts kwamen door geklooi met instellingen.
Performance is prima. Natuurlijk...
[Reactie gewijzigd door Masterlans op 25 juli 2024 12:46]