Lenovo IdeaPad Duet Chromebook (ZA6F0027NL, Qwerty toetsenbord) Blauw Review

7 augustus 2020, laatste update op 14 oktober 2020, 2.312 views Rapporteer

Dit is absoluut een koopje!
Met 8 jaar updates, lichtgewicht en een superscherm.

Pluspunten

• Prijs
  • Gewicht
  • Scherm
  • Accessoires
  • 8 jaar updates
  • Premium materialen
  • Accuduur

Minpunten

• Toetsenbord heeft wat kleine toetsjes

Deze Chromebook is echt een koopje als je je realiseert hoe je deze het beste kunt gebruiken.

Je koopt deze Chromebook, of is het nou een Chrome Tablet?, omdat je een klein compact apparaatje wil, waarmee je lichte taken kunt uitvoeren en media kunt consumeren, op elke plek in je huis en onderweg. De beperkingen van ChromeOS zullen bekend zijn: geen volledige Office Suite of Adobe software, maar wel een uitstekende browser, Android apps en Linux ondersteuning. En dat met een flinke accu met een mooi scherm.

Bouwkwaliteit
Top! Mooie materialen, een achtercover van een soort spijkerbroekencanvas, niet aanstootgevend, met een simpel toetsenbordje. Als je 'm enkel als tablet gebruikt, voelt ie stevig en goed aan.

Accu
Die gaat dus meer dan 10 uur mee. Topper!

Scherm
Een mooi levendig 1920x1200 (=16x10!) scherm. Vergelijkbaar met mijn iPad 2018. En dat is geen top, maar zeker voldoende om binnen en buiten lekker mee te werken.

Ergonomie
In principe lekker als laptopje. Niet op de bank, want ik kan de stand niet lekker stabiel krijgen. De toetsjes naar het alfabet aan de rechterkant zijn wel net klein (de -=[]\;,./ enter en shift) maar de rest werkt lekker. Geen toetsenbordverlichting, dus dan doe je een lamp aan.

Snelheid
De ARM processor met 4GB ram vindt alles prima tot een tabje 10, waarbij ik vaak gmail, outlook online, teams online, een Google docje, google drive en wat simpelere tabs open heb staan. Dat vindt ie allemaal prima. Af en toe zie je bij wat animaties dat ie dat lastig vindt. Even geduld dan. Verder gewoon goed.
Ik sluit Android apps uit voorzorg vaak handmatig als ik ze niet meer denk te gebruiken. Ook op mijn oude Pixelbook (i5 + 8GB ram) crashten die wel eens. Alleszins tevreden mee.

Voor €280 een tablet en Chromebook in 1, met super accu, mooi scherm, lichtgewicht en prima bouwkwaliteit. Echt ideaal voor mij.
Zoek je een Android tablet? Kijk dan ook eens hiernaar. Met gratis keyboard en sleeve kun je er misschien wel net zoveel mee. En 8 jaar updates?? Dat heeft zelfs mijn iPad niet, laat staan de gemiddelde Android tablet.

Heb jij ook een Lenovo IdeaPad Duet Chromebook (ZA6F0027NL, Qwerty toetsenbord) Blauw?

Thanks, fijne review om te lezen.
heb je ook MS Word geïnstalleerd ?
Kun je in MS Word een externe muis / trackpad gebruiken om tekst te selecteren of een figuur te verplaatsen ?
Ik heb een HP Chromebook x360 en kan mijn muis niet gebruiken met MS Word.
Als dit op jouw Chromebook wel lukt hoor ik het graag.
Ja, ik heb ook MS Word (de play store/Android versie) geinstalleerd.
Ik werk daar gewoon vanuit Teams aan bestanden in het Word appje en kan tekst/figuren selecteren, verplaatsten etc. met de muis/trackpad.
bedankt voor je reactie, nu weet ik dat de fix dan vanuit HP moet komen (waarschijnlijk :) )
update: HP geeft aan dat muis inderdaad niet werkt met ms-office op hp-chromebook-360. Ze noemen dit een feature die niet ge-support gaat worden.
Wat vreemd zeg!
Met deze Lenovo lukt dat in ieder geval wel. Nou vind ik de Office client zelf niet geweldig, en werk er veel liever mee op mijn Windows laptop. Toch jammer.
Ik liep gisternacht de aanbieding met de 128 ssd op de Lenovo site mis ( was ik wel ff pissig om) maar deze vandaag toch maar besteld om de Amazon Fire HD 10 waar ik niet tevreden over ben te retourneren, die verving op zich weer de afgeschreven ipad 2 die ergens in een ver verleden van het werk overgenomen was. Ik verwacht het niet veel te gebruiken maar wie weet, is voor de kleine in groep 3 die nu onderwijs op afstand krijgen. Hopelijk kan ik schermgedrag vanuit de Google family zo ook beter beïnvloeden. De update tijd van 8 jaar/ incl. cover en toetsenbord en toegang tot de android playstore haalden mij over. De rest is meegenomen. Nu nog kijken hoe ik het scherm kindvriendelijkhet beste bescherm.Tips zijn welkom