€ 229,99 bij Amazon.nl Marketplace

Samsung Galaxy Tab S6 Lite Wi-Fi 64GB Grijs Review

6 augustus 2020, laatste update op 6 augustus 2020, 1.959 views Rapporteer

Dit is een prettig product. Wie een tablet met een pen zoekt heeft hier een betaalbare optie. Vraag je af wat de meerwaarde is van de snellere tab s6 (niet lite), of van een ipad (met of zonder pen).

Het scherm is beter dan verwacht in kleur en diep zwart.

Pluspunten

• Scherm
  • Pen
  • Prijs

Minpunten

• Pennetje te licht en raakt makkelijk kwijt.

En degelijke tablet voor wie de topsnelheid van z'n 2x duurdere broer niet nodig heeft. In z'n prijsklasse is het scherm een meevaller, vooral vergeleken met de ipad. De pen zonder batterij kan er nauwkeurig op schrijven doordat er nauwelijks afstand zit tussen tip en lijn op het beeldscherm. De kleuren zijn goed en zwart komt er ook goed uit. Concurrentie heeft wellicht een feller scherm, maar ik kan hier goed mee uit de voeten, ook buiten. In echt fel zonlicht houdt het inderdaad niet over. Werk jij met je tablet in het zonlicht?

De pen is een goed accessoire, maar het is een goedkoop ding. Schrijven gaat prima al zou iets meer weerstand nog beter zijn. Het magneetje om hem aan de zijkant te klikken is echter zwaar onvoldoende. Werkt maar aan een kant en laat dan nog te makkelijk los. De pen is ook erg licht. Er zijn andere pennen te verkrijgen die ook werken met deze tablet. En daar zien we het grote voordeel. Concurrentie van de ipad wordt qua prijs kwaliteit ver achter gelaten. De vergelijkbare ipad heeft een minder scherm en een pen van 100 euro extra. Voor een tablet van minder dan 400 is dat erg veel. Wil je die pen dan onderscheid deze tablet zich dus toch erg goed.

Er kan nog een koptelefoon ingeplugd worden! Toch altijd beter dan de verder redelijke speakers. Batterij doet het goed en laadt vrij vlot via usb-c, software werkt soepel, al heb ik geen games geprobeerd - echt high performance is niet z'n ding natuurlijk.

De Samsung schil met One UI 2.1 is bekend. Bij eerste kennismaking vragen Samsung en Google om een reeks aan voorwaarden voor verschillende apps en diensten te accepteren. Vooral Samsung biedt een hoop diensten die wel mijn informatie en vriendennetwerk willen kennen, maar waarvan mij niet duidelijk is wat ze me opleveren. Heb je al een Android /Samsung telefoon dan ben je hier mogelijk ook al eerder in me gegaan, maar dat neemt niet weg dat Android tablets weinig rekening houden met privacy en graag enorme hoeveelheid data verzamelen. Je kunt natuurlijk weigeren en alternatieve software zoeken voor veel van die Google en Samsungdiensten, die is er vaak.

Heb jij ook een Samsung Galaxy Tab S6 Lite Wi-Fi 64GB Grijs?