Makita DLM431Z (zonder accu) Review
30 juli 2020, laatste update op 30 juli 2020, 1.672 views
Rapporteer
Product gekocht
Fanatische grasmaaier, behoort tot de 18V LXT accumachines van Makita. Stil dankzij de accu, jaloerse buren die nog niet met een accumachine werken. Met een 5Ah kan hij een grote oppervlakte doen.
Pluspunten
- 18v LXT serie
- Kwaliteit
- Draadloos
- Stil voor een grasmachine
Ik ben op deze machine gekomen via de website van testaankoop. Het is mijn eerste eigen grasmachine en ik wou voor een accu machine gaan (geen gezever met verlengkabels en ook minder belastend voor het milieu). Zo ben ik ook op de 18V LXT accumachine reeks terechtgekomen. Het leek me handig om met alle machines in dezelfde serie te gaan en zo begon het hele Makita-verhaal voor mij. Ideaal trouwens omdat ik dan ook tijdens de winter de batterijen actief kan houden met andere apparatuur (stofzuiger, klopboormachine, etc).
Ik kreeg via de "gratis accu" actie van Makita nog een extra accu toegestuurd. Opgelet, dit kan enkel via een erkende leverancier en het duurt enkele weken eer je ze ontvangt. Voor België wordt ze verzonden naar je thuisadres, voor Nederland is het naar de winkel waar je ze kocht als ik me niet vergis... tenzij je ze online hebt gekocht.
Let ook op, je hebt er geen lader bij!
Tip: ga voor een dubbele lader, de grasmachine heeft 2 batterijen nodig!
Ik maak gebruik van 2 maal 5Ah batterijen en moet ongeveer een oppervlakte van 215m² maaien. De aangegeven oppervlakte voor deze machine is 575m². Dat klopt ongeveer want ik gebruik ongeveer de helft van de batterijen voor mijn oppervlakte. Na de winter bij de eerste maaibeurt moet je wel rekening houden dat je de stand van de machine hoog genoeg instelt. Anders zal de machine regelmatig blijven haperen (te veel gras om te verwerken) en zal de batterij ook veel sneller leeg zijn. Het kan dus interessant zijn als je een 2de paar batterijen hebt, mocht je toevallig veel verschillende accu machines hebben.
Overall, erg tevreden van deze machine, de buurman is ook jaloers. Erg stil en gaat hopelijk nog lang mee. Ik heb ze in de herfst aangekocht.