Rolfstone Neo (Zwart) Review

28 juli 2020, laatste update op 28 juli 2020, 563 views Rapporteer

Voor studeren en thuiswerken zocht ik niet te dure draadloze oortjes. Hiervoor kwam ik bij Rolfstone uit. Ze zijn echt superlicht. De batterijduur en het gebruiksgemak is dik in orde, doosje uit gaan ze gelijk aan, doosje in en ze laden weer op. Het geluid is neutraal en goed!

Pluspunten

• Strak design
  • Accuduur
  • Veel verschillende maten dopjes
  • Afwerkkwaliteit

Minpunten

• Kan lastig zijn juiste maat dopjes te vinden
  • Doosje tikkeltje te hoog voor in je broekzak

Inleiding

Voor het thuiswerken en videobellen zocht ik draadloze oordopjes. Ik heb ervaring met draadloze oordopjes van Xiaomi, de Mi Buds, echter vond ik dat geluid tegenvallen.
Na wat vergelijken kwam ik bij Rolfstone uit. Ik heb ze bij Rolfstone zelf besteld op rolfstone.com. Binnen 2 dagen waren ze binnen.

Specificaties

Totale luistertijd: 30 uur
Enkele Accuduur: 6 uur
Oplaadcase: 4 x opladen

Eerste indruk

Mijn eerste indruk was dat het doosje erg chique is. Zowel de originele verpakking als het doosje voor de oordopjes. Er worden veel verschillende maten oordopjes meegeleverd. Deze verschillen ook kwa vorm, er zijn wat meer ronde en rechte exemplaren zodat je de juiste maat kunt vinden voor jouw oren. Erg netjes ik ben gewend dat normaal 3 a 4 maten worden geleverd, nu heb ik er 6!

Het was voor mij persoonlijk de eerste weken even wennen en zoeken welke maat nu het beste paste en bleef zitten.

Verbindingskwaliteit

De oordopjes verbind je doormiddel van Bluetooth. Dit was vrij gemakkelijk te doen voor mijn telefoon. Op de laptop was het voor Microsoft Teams wat lastiger omdat Windows het als 2 apparaten ziet. Na kort Whatsapp contact met de klantenservice was dit snel verholpen! De service van Rolfstone ben ik dan ook erg tevreden over.

Ik werk zelf ook met een bluetooth toetsenbord (Microsoft Sculpt) Hierdoor merkte ik soms een klein beetje storing wat hoogstwaarschijnlijk door het toetsenbord kwam. Na het wisselen van USB poort was dit verholpen.

De geluidskwaliteit is erg goed verder neutraal, geen overdreven bass. Wanneer je geen muziek afspeelt kun je een erg lichte ruis horen.

Ik ben erg tevreden met mijn Rolfstones! Ze zijn gemakkelijk in gebruik en verbinden ook erg snel. De klantenservice van Rolfstone is daarnaast ook erg goed en snel bereikbaar. De prijs/kwaliteit verhouding is erg goed en vooral het gebruiksgemak is voor mij een enorme plus. Aanrader!

Heb jij ook een Rolfstone Neo (Zwart)?