Lenovo ideapad C340-15IML (81TL002EMH) Review
25 juli 2020, laatste update op 25 juli 2020, 546 views
Rapporteer
Product gekocht
Prima prijs/kwaliteit verhouding. Ik zat erg te twijfelen tussen Inspiron 14 5000 Series 2-in1 -5491en deze 2 in 1 laptop. Door de SSD van 1TB en 16GB en 15" scherm ben ik blij dat ik uiteindelijk voor deze laptop het gekozen.
Pluspunten
- Robuust gebouwd
- Toetsenbord
- Accuduur
Minpunten
- Geen ethernet maar alleen WiFi
Het eerste wat ik had gedaan was de pre-installed Windows eraf halen en een schone Windows 10 enterprise erop gezet. Wel moest hier zelf de storage driver geladen worden voordat de installatie gestart kon worden. Na installatie was het systeem wat instabiel. Ik meen dit opgelost te hebben door de door fabriek bijgeleverde chipset drivers te installeren, maar weet niet meer zeker. Daarna werkt het systeem uitstekend.
Kwaliteit van het scherm is prima, maar flikkerd af en toe een beetje, vooral als er erg veel wit op het scherm staat. Edit:Issue is opgelost na een video driver update.
Toetsenbord tikt fijn en ondanks ik prima met 10 vingers blind kan typen kan de backlight soms erg handig zijn als het wat donkerder is. De Fn toets is nodig voor Home, End, PgUp, PgDn. Dit is wel even wennen, maar daarna ook prima werkbaar.
De muispad voldoet aan al mijn eisen. Gaat prima in een natuurlijke flow over het scherm. Scrollen, zoomen werkt ook naar behoren.
Bij normaal gebruik is de laptop prima op schoot te houden, maar bij intensief gebruik blaast hij veel warme lucht op je benen. Dit kan soms wat minder prettig zijn. Kussentje eronder en dan is dat ook weer opgelost. Dit probleem is er niet in de tablet stand.