JBL Flip 5 Zwart Review
Voor het formaat echt heel goed geluid. Jammer dat er geen 3.5mm input op zit. Latency met bijv. Youtube valt mee, maar is er wel. Let even op dat Partyboost niet backward compatible is. (voor mij geen issue)
Pluspunten
- Geluidskwaliteit
- Accuduur (so far so good...)
- Formaat/gewicht
Minpunten
- Geen 3,5mm
- Partyboost is niet backwards compatible
- Iets latency bij bijv. Youtube. (Tot nog toe niet storend)
Ik was op zoek naar een bluetooth speaker, niet te groot maar wel goed geluid. Mijn shortlist: JBL Charge 4, JBL Flip 4 en 5, en... JBL link portable.
Na het testen in de (lawaaierige) BCC merkte ik dat het verschil tussen de Charge4 en de Flip5 te klein was om het grotere / zwaardere formaat en prijs goed te maken. Op lage volumes waren ze min of meer gelijk. Pas als de speakers veel harder werden gezet, was de charge4 beter. (Maar voor mij was dat veel te hard en dus niet nodig)
De JBL link portable is natuurlijk een smartspeaker. Maar ook bluetooth en draagbaar. Het idee was om op deze manier de speaker ook te kunnen gebruiken als smartspeaker, en dat leek me wel leuk. Alleen de geluidskwaliteit van de JBL Link portable was echt een stuk minder dan de andere kandidaten. En primair gaat het om de geluidskwaliteit, dus die viel af.
Als laatste de Flip 4. Deze heb ik niet 1 op 1 kunnen vergelijken met elkaar. De 3,5 mm input was voor mij de belangrijkste plus voor de Flip4. Uit reviews heb ik begrepen dat het geluid van de Flip5 iets beter zou moeten zijn. Aangezien al mijn devices die ik wil gebruiken bluetooth hebben, en geluidskwaliteit dus het belangrijkste is, heb ik voor de Flip5 gekozen.(JBL connect/partyboost is voor mij niet belangrijk omdat ik maar 1 speaker heb)
Mijn ervaring tot zover: Geluid is echt heel erg goed voor het formaat. Beter dan ik had verwacht. Er staat hier een review bij dat de accuduur slecht zou zijn na iets meer dan 3 jaar. Dat is erg vreemd, want de flip5 is nog niet zo lang op de markt. De accuduur is nu prima, maar ik heb em net een dag. Mocht het snel minder worden zal ik dat hier posten.