Denver VPL-120 Zwart Review
22 juli 2020, laatste update op 22 juli 2020, 5.302 views
Rapporteer
Product gekocht
Ondanks de relatief zachte prijs vergeleken met andere platenspelers heb ik na enkele uren besloten deze te retourneren. De kwaliteit qua uiterlijk en performance waren ontoereikend ((slecht afgewerkt) plastic en slecht functionerende naald) en minder dan verwacht. Behalve het geregeld blijvenhangen van de naald, 'doet net wat ie moet doen'.
Minpunten
- lage kwaliteit
- eenvoud
- geluidskwaliteit uit ingebouwde speakers (was ik zelf niet van plan te gebruiken, maar toch)
3 van 5 sterren (Voldoende)
Ik besloot dit product te kopen toen ik zocht naar een goedkope platenspeler die niet veel spannends kon maar wel goed deed wat 'ie moest doen.
Qua prijs zit deze platenspeler helemaal onderaan, wat gunstig is. Bij eerste gebruik was ik toch teleurgesteld door de algemene kwaliteit. De onderdelen van de naald (plastic) waren slecht afgewerkt: er zaten op enkele plekken nog van die 'randjes' aan alsof het uit zo'n mal was gedrukt, die je er zelf wel af zou kunnen vijlen. Ik had een 'tweedekansje' gekocht dus de krassen van het metaal op het draaipunt van het handvat zullen bij een nieuw exemplaar vast niet aanwezig zijn, maar die zullen na verloop van tijd waarschijnlijk wel verschijnen (tenzij je de unit altijd op dezelfde plek laat liggen natuurlijk, wat ik zelf eigenlijk wel van plan was).
Omdat de naald erg licht is drukt 'ie niet echt met veel gewicht op de plaat en dit zorgt ervoor dat bij meerdere platen die ik probeerde de naald vaak bleef hangen op een stukje van 1-2 seconden (waarschijnlijk door een klein foutje in de plaat dat door een betere naald niet opgemerkt zou worden door de grotere kracht op de plaat). Ook bleef de naald niet precies boven zijn rustplaats hangen voor je het hendeltje naar beneden deed om hem daar weer terug te bevestigen.
Enkele jaren geleden had ik een platenspeler voor 10 euro via Marktplaats gekocht en behalve het feit dat ik deze niet precies in tune kon krijgen functioneerde die minstens net zo goed als deze.