Logitech G513 GX Red (Qwerty US) Review

18 juli 2020, laatste update op 18 juli 2020, 305 views Rapporteer

De G513 is een evolutie van de G413 en dat is te merken. In ieder aspect, behalve de helderheid van de LEDs is dit toetsenbord beter.

Pluspunten

• Verlichting
  • Toetsaanslag
  • Software
  • Bouwkwaliteit

Minpunten

• Software

--Verlichting--
Als de verlichting uit staat is het een ontzettend strak toetsenbord, waarbij de toetsen helemaal egaal en zonder opdruk lijken. Dat past erg goed bij het simpele ingetogen ontwerp en maakt het toetsenbord ook prettig om te zien als de RGB LEDs niet aan staan.

De RGB LEDs zijn individueel te programmeren en daardoor kun je voor zowel schreeuwerige GAMER look gaan alsook een wat rustiger ingetogen stijl. Alleen het bovenste deel van de toets is verlicht, waardoor de secundaire functie in het donker wat lastiger te zien is. Er kunnen scripts gedraaid worden voor visuele effecten en er is een flinke community met een aardig groot assortiment met gedeelde scripts. Denk hierbij aan een bliksemende nacht, twinkelende sterren of de branding van de zee.

--Ergonomie--
De aanslag is licht, lineair en vrij lang. Dit maakt heel snel typen wat lastig en vermoeiend, maar 400 aanslagen per minuut is redelijk goed te doen zonder moe te worden. Ik moet zeggen dat de G413 de enige referentie is, naast mijn Lenovo Y500 laptop uit 2012.

Het exacte activatiepunt is wat lastig te voelen, maar omdat de aanslag zo licht is sla je de toets toch direct helemaal naar beneden. Het punt ligt in ieder geval laag genoeg dat per ongeluk aanslaan mij nog niet gebeurd is als ik over een toets heen veeg tijdens het reiken naar de wat verder weg gelegen toetsen.

Er komt een polssteun met het toetsenbord mee en dat is prettig. Meer kan ik er ook niet over zeggen. Kunstleer, gemakkelijk schoon te maken.

--Software--
De Logitech G-HUB is prettige en simpele software en heeft gelukkig een hele lage overhead. Hier en daar zit er een klein ruw randje aan. Een voorbeeld: Je stelt de groen-waarde van de RGB LEDs in, maar drukt niet op enter. In plaats daarvan klik je ergens anders op het scherm. De ingetypte waarde blijft wel staan, maar wordt niet doorgevoerd.

--Bouwkwaliteit--
Dikke aluminium plaat, met stevige kunststof bodem en voetjes. De toetsen zijn gemakkelijk te verwijderen en dit voelt niet slap of breekbaar aan. Het geheel is gemakkelijk schoon te maken met een doekje.

Heb jij ook een Logitech G513 GX Red (Qwerty US)?