LG UN71 49" Zwart Review

16 juli 2020, laatste update op 26 juni 2021, 2.199 views Rapporteer
Product gekocht 0

Ik heb deze TV een aantal dagen.
Beeld was uit de winkel donker, maar is goed aan te passen. Prima geluid!

Pluspunten

• Prijs
  • Geluid
  • 3x HDMI in

Minpunten

• Uit de winkel wat donker beeld
  • Voetjes lijken wat instabiel, maar staat toch stevig.

Ik heb deze TV een aantal dagen.

Uit de winkel vond ik het beeld wat donker, maar dat is aan te passen bij o.a. de (geavanceerde) beeldopties. Ik heb de beeldinstellingen van "levendig beeld" deels overgenomen bij de standaard beeld instellingen, maar dan wat minder licht beeld.

Het geluid is veel beter dan mijn oude Samsung LED TV. Ik heb de optische audio uitgang gekoppeld naar mijn oude Onkyo versterker, maar ik heb die niet altijd meer aan staan (wel bij bijvoorbeeld films).

Handig dat o.a. Netflix en Youtube in de TV zit. De chromecast gebruik ik op dit moment niet meer.
Er zijn meerdere apps te installeren (besturingssysteem: WebOS).

De voetjes onder de TV leken wat klein en instabiel, maar de TV staat toch goed. En ik vind de kleine zwarte voetjes aan de zijkant mooi staan.

Beeldinstellingen

De televisie is niet gekalibreerd, en ik heb zelf de volgende beeldinstellingen ingesteld:
Beeldmodus: Standaard

Zwartniveau: Automatisch
Motion Eye Care: Uit
TruMotion: Natuurlijk

Energiebesparing: Automatisch

Aanvullende instellingen: hier heb ik nog niets aangepast (o.a. HDMI Ultra HD Deep Colour)

Heb jij ook een LG UN71 49" Zwart?

Dank voor je review. Kun je misschien aangeven hoe je het beeld hebt afgesteld?
Ik heb de tv pas enkele uren maar vind het afstellen van het beeld erg lastig. Veel opties en als je alles hebt uitgeprobeerd zijn we weer vergeten welke instelling we nu het beste vonden :-)

Wij zijn van een plasma tv uit 2010 nu overgestapt op deze en hadden misschien iets meer van 4K verwacht... Maar ik hou er rekening mee dat we de goede instelling nog moeten vinden en wellicht moeten we snel de HD ontvanger (van KPN) verwisselen voor een 4K model.
Ik heb mijn beeldinstellingen toegevoegd aan de review!

Ik ben het volledig met je eens dat ik ook meer van de 4K beelden had verwacht.
Ook ik heb nog een KPN HD ontvanger, maar juist het HD beeld op deze TV is veel beter dan ik had verwacht. Ik vraag me zelfs af of ik het verschil ga zien met een 4K ontvanger (er zijn ook nog niet veel 4K zenders)...

Mijn Netflix abonnement heb ik aangepast naar 4K en kijk ik met de ethernet aansluiting op de TV, ik had meer van HDR verwacht. Maar dat zou nog een kwestie kunnen zijn van het beeld goed instellen.

Ik ben benieuwd of je nog betere beeldinstellingen ontdekt, want er zijn echt veel instellingen!
De tv is helaas weer terug naar de winkel. We hadden er te weinig vertrouwen in. Ik denk dat het best een prima tv is maar dat het beeld gewoon een stapje beter moet, en daarvoor moeten we wellicht in een iets duurder segment zoeken.
Je komt van een plasmatelevisie, dus ik zou het bij oled houden (qua betreurenswaardige de logische opvolger). Richting de jaarwisseling (Black Friday vooral) heb je vaak mooie deals. Ik kocht een jaar geleden een 55" oled van LG voor 1200 euro.
Ik heb inmiddels een Samsung QE49Q64R aangeschaft, iets duurder maar beeld was zonder al teveel aan de instellingen te moeten zitten erg goed.
Ik stel niet dat deze beter zou zijn dan de LG, maar wel dat de default instellingen voor mij meteen natuurlijk aanvoelen.
Ik heb deze inmiddels ook in huis. En ik moet zeggen dat het beeld inderdaad wat aan de donkere kant is in een lichte kamer.

Stand levendig is wel helder genoeg, maar ik krijg diezelfde helderheid niet ingesteld bij bijvoorbeeld “lichte kamer”. Zelfs met de lamellen dicht op een zonnige dag is het toch matig te noemen. Bijna niet van deze tijd qua helderheid.
Ik heb er geen last meer van. Een aantal instellingen gewijzigd, en kan ook in een lichte kamer kijken.
Een aantal beeldscherm instellingen van instelling levendig heb ik overgenomen bij de standaard instellingen.

Wel vreemd dat deze TV zo donker is met de standaard instelling.

[Reactie gewijzigd door HuMon op 24 juli 2024 20:14]

Eerlijk gezegd, het kijkt niet heel fijn. Er valt wel veel licht in de kamer maar de oude tv uit 2009, die had er geen last van. Er hangen lamellen voor het raam die het licht diffuus de woonkamer in laten en uiteraard ook wel wat tegenhoud.

Zou je de instellingen eens willen neerzetten hier?
Die staan hierboven al in mijn review.
Duh |:( das waar ook ja.

Thnx
Voor wie nog calibratie settings zoekt:

Ik heb met deze setttings de backlight op 86 staan en dan is het beeld goed!
Ik verwacht deze tv over een weekje of 2, bedankt voor de review en de instellingen.
De televisie toevallig kunnen toevoegen aan Google home?
Bij mij ziet Google Home de TV niet.

Ik vermoed dat de oorzaak de software is van de TV. Op de doos van de TV staat "2020 versie", maar vreemd genoeg draait mijn TV op WebOS 3.x. Ik krijg wel af en toe kleine update maar eigenlijk wil ik WebOS 4.x. Voor zover ik weet kun je met WebOS 4.x wel koppelen aan Google Home.

Ik heb een Broadlink mini daarmee zou het moeten werken, maar de koppeling van mijn Broadlink Mini naar de Google Home heb ik nooit goed werkend gekregen. Ik gebruik daarvoor mijn smartphone.
2020 televisies hebben toch webos5?
Ja, dat dacht ik dus ook. Maar na een half jaar heb ik wel enkele updates gehad, maar nog steeds WebOS 3.x. Op de website van LG staat ook geen nieuwere software voor deze TV.

Overigens ben ik verder tevreden over de tv, de apps zoals netflix etc. werken prima en krijgen ook updates.
Oke, goed om te weten. Bij mijn moeder is dat ook het geval, slecht beleid van LG dan toch...
Jouw beeldscherminstellingen zijn gewoon de standaard instellingen?

Ik heb het op levendig gezet, en erngiebesparing uit. Het enige wat me stoort zijn de zwartwaarden. Bovendien lukt het koppelen in Google home niet, al ben ik tevreden met het kunnen uitzetten/afzetten en muziek streamen met mijn Chromecast.
Ik heb net deze tv aangeschaft en z'n prijs in acht nemend ben ik heel tevreden over deze tv. Beeld en geluid is vrij goed. De tv start heel vlot, zo ook Netflix of YouTube.
WebOs is overigens NIET 3.x, maar gewoon versie 5.x. (net als elk LG 2020 model)
Op de LG website zie ik software versie 03.23.05 als allernieuwste software voor deze televisie (49UN71006LB). Die staat ook op mijn TV.
Is dat WebOS 5?
Yep, die versie staat er bij mij ook op. WebOs is versie 5.2.3
Je hebt gelijk! Ik dacht dat 03.23.05 WebOS 3 was...