Wordt verwacht

Sony Xperia 1 II Zwart Review

16 juli 2020, laatste update op 16 juli 2020, 187 views Rapporteer

voor met name beeldliefhebbers is dit een prima telefoon en daarnaast ook voor een ieder die een nette telefoon zoekt inc. headphonejack

Pluspunten

• beeldscherm
  • camerapro
  • af/ef
  • 3.5mm jack
  • geen holepunch
  • batterij bescherming/levensduur

Minpunten

• geen face unlock
  • selfie camera
  • screen wake up
  • 21w lader

De Sony xperia 1 ii is om te beginnen in mijn ogen een geslaagd toestel. Het is denk ik geen toestel voor mensen die op zoek zijn naar een mainstream toestel. Dit is onder andere toe schrijven aan dat de telefoon geen holepunch heeft, een 60hz beeldscherm, geen face unlock en een net voldoende selfiecamera. Aan de andere kant heeft hij een goede batterijduur, snelle vingerafdrukscanner op een praktische plek en een camera aan de achterzijde van topkwaliteit. Ik heb helaas wel al met 2 telefoonhoesjes gemerkt dat deze ervoor zorgen dat de vingerafdrukscanner minder snel/goed werkt. Dit waren geen officiele sony hoesjes dus wellicht ligt het daar aan. Verder merk ik in het design voor een telefoon met een 21:9 scherm terug dat de telefoon aangenaam smal is en hij in horizontaal gebruik toch meer een soort boven en onder heeft dan anders omdat alle knoppen aan 1 zijde van de telefoon liggen. Dat dit zo is werkt ook heel prettig mbt het camera gebruik. Verder over de camera voor de snelle point en shoot beschikt de telefoon over heel snelle auto/eyefocus waardoor je makkelijker foto's maakt en hij is niet overaanwezig in het corrigeren van kleuren. Ik heb zelf bijvoorbeeld een donkere huidskleur en mijn vrouw een lichte. We komen beiden tamelijke correct op foto's wat bij veel telefoons lastig is door de sterke oranje tint toevoeging. Wil je echter echt gebruik maken van de telefoon gebruik je natuurlijk de pro apps voor zowel het filmen als foto's. Deze apps zijn, als je er 0 ervaring mee hebt, misschien een beetje wennen. Ik ben zelf ook een beginner en vind het gebruik heel intuitief. Zelfs al zou je het eve kwijt zijn heb je ook in de pro mode nog een automode om naar toe te schakelen. Nog een functie die top is is de burst mogelijkheid. zeker voor de speel/ actie momenten kun je hiermee je kansen op een goede foto vergroten. Je hebt afhankelijk van wat je van de camera vraagt wel voldoende licht nodig. Dit is ergens logisch gezien de sensor die erop zit maar desondanks doet hij het niet perse slecht met weinig licht. Het filmen in de cinema pro app geeft je heel snel en makkelijk een cinematisch beeld door de keuze uit een aantal filters voor het filmen en de frame mogelijkheden. Het enige wat voor mij eigenlijk ontbreekt op dit gebied is een app voor het bewerken van foto/video die dezelfde aandacht heeft als de pro apps. (vooral met zo een scherm als deze is bewerken iets fijns). Als je veel met je camera in de weer gaat dan merk je dat net als bij alle toestellen aan je batterij. Het opladen van het toestel duurt ongeveer 1.5uur en dit is niet heel snel. Gelukkig merk ik met ander gemiddeld tot intensief gebruik geen problemen om de dag door te komen met 1 lading. ook is het alleen met de camera dat ik regelmatig merk dat het toestel redelijk warm kan worden. Het lijkt binnen de grenzen maar kan natuurlijk van invloed zijn. tijdens het gamen film kijken en andere zaken gaat alles gewoon prima de gameverbeteraar geeft goede snelle opties voor tijdens het gamen, wat zeker een plus is en ik gebruik zelf vaak een headset of oortjes maar heb om het geluid uit de telefoon te testen het een paar dagen zonder gedaan. Hierbij heb ik gemerkt dat het in de meeste situaties fijn is dat je speakers voor op de telefoon zitten alleen bij het gamen (zonder joystick) kun je soms het geluid in de weg zitten maar dit is denk ik wel minder dan met andere telefoons. Ik had de speakers wel luider verwacht vooral omdat ze meer naar je toe richten maar ze zijn bijvoorbeeld niet luider dan mijn note 9 met Dolby Atmos. De telefoon kent ook allerlei geluidsprofielen en dit is enerzijds fijn anderzijds had ik gehoopt zelf minder te hoeven sleutelen voor een fijne geluidservaring. wellicht dat de headset die erbij komt ook een rol speelt maar als je de functies voor het geluid overlaat aan de automatische dan wel dynamische instellingen eindig je eigenlijk met een veel te luid en rommelig geluidsbeeld. Allen tijdens sommige films/series kon ik dit waarderen. Voor muziek echter totaal niet. je hebt de mogelijkheid om veel aan te passen ook op het gebied van geluid. Dit gaat wel ten koste van de geluidskwaliteit. Als laatst wat betreft de connectiviteit van de telefoon is dit een gemiddelde prestatie. Misschien is dit omdat 5g zich nog in een vroeg stadium bevind maar ik ben niet veel sneller klaar met bestanden versturen dan eerst wat denk ik ook komt doordat de verbinding vaak niet heel stabiel is.

De sony is een prachtig toestel waarbij duidelijk meer keuze is voor bepaalde liefhebbers en zouden zij de punten waar liefhebbers misschien minder om geven ook opschroeven dan heb je een nieuwe nummer 1

Heb jij ook een Sony Xperia 1 II Zwart?