EDIT: Het betreft V3 van dit model./EDIT
Deze router inmiddels 10 dagen in gebruik en zeer ontevreden. Voorheen had ik een wrt54gl van linksys en dacht dan ook de plank niet zo snel mis te kunnen slaan met een linksys product, maar mijn god wat kan ik me daar soms op verkijken. Het probleem: DNS issues. Bijvoorbeeld Facebook.com in de adresbalk van de browser gaf in eerste instantie geen probleem, maar later werd ik ipv naar facebook gelinkt naar myspace en nog later naar google.com. Zeer vreemd.
De installatie verliep vlekkeloos, stap 1 was het draaien van het CD'tje wat volgens de doos verplicht was. Dit heb ik uiteraard overgeslagen en ik ben via de webinterface het router ingegaan om wifi security etc. in te stellen. Dit ging allemaal erg simpel, hoewel de opties ten opzichte van dd-wrt die op mijn oude router draaide natuurlijk veel te beperkt waren.
Na een uur gebruik kwam het probleem met de DNS al aan het licht, hierop heb ik in de router openDNS server adressen opgegeven, maar bij het misspellen van een URL krijg je advertenties voor je neus, dit vond ik erg vervelend. Hierop heb ik besloten dd-wrt te installeren, helaas zonder succes en ik had bijna de router gebrickt.
Ik ging dus verder met opendns servers en het ging goed, echter ik vond het toch wel erg irritant dat ik bij typefouten (daar maak ik er nogal veel van

) advertenties voor mijn neus kreeg. Omdat ik vind dat een dergelijk product vanaf de fabriek gewoon goed moet werken heb ik besloten contact op te nemen met linksys via hun chat.
De vrouw waarmee ik chatte was traag, maar wel erg vriendelijk. Ik kan het haar ook niet kwalijk nemen dat ik er meer van snapte dan zij, als tweaker zijnde had ik ook niet anders verwacht. De vrouw vroeg eerst of ik mijn browserinstellingen wilde wijzigen en ondanks dat ik zeker wist dat het daar niet aan kon liggen heb ik dit gedaan. Hierna kwam een harde reset, die ik overigens al meerdere malen had uitgevoerd, hierop zou de verbinding verbreken dus vroeg ze of het telefonisch verder kon. Ik gaf mijn nummer en een kleine minuut later werd ik gebeld. Uiteindelijk kwam ook zij tot de conclusie dat de router van de fabriek af defect is en zei dat ik het naar de winkel kon retourneren nu maar hopen dat dit ook wat de winkel betreft geen probleem is.
Mijn conclusie over de router is dus ronduit slecht. Punt één vind ik het vreemd dat de router mijn DNS verzoeken niet gewoon zoals gebruikelijk afhandelt en punt twee vind ik het ronduit slecht dat de router hierbij ook nog eens fouten maakt. Er zijn meerdere workarounds voor dit probleem, maar ik vind dat producten gewoon moeten werken, zonder workarounds.