Sony Xperia 10 II 128GB Zwart Review
15 juli 2020, laatste update op 15 juli 2020, 387 views
Rapporteer
Product gekocht
De Sony Xperia 10 II is een prima telefoon in het middensegment. Hij is van prima kwaliteit, heeft een super scherm, alleen vallen dingen als de camera's en het geluid een beetje tegen.
Pluspunten
- OLED-scherm
- Prijs-kwaliteitsverhouding
- Formaat
Na jaren een OnePlus telefoon gebruikt te hebben, kreeg ik nu de kans om de Sony Xperia 10 II te testen. De Sony Xperia 10 II is een degelijke telefoon is en het eerste wat opvalt is dat het scherm langwerpig is, het heeft namelijk een 21:9 verhouding. Verder zijn zowel de voor- als achterkant volledig van glas. Hierdoor is de telefoon wel ontzettend glad; als je hem ergens op neerlegt, is de kans groot dat hij ervan af glijdt. Ondanks dat de telefoon vrij lang oogt, is deze toch erg handzaam en vrij makkelijk met één hand te bedienen. Mocht je hier toch moeite mee hebben, kun je altijd de minischermfunctie gebruiken.
Het 6 inch OLED-scherm geeft alles prima weer. alles is kleurrijk tijdens het kijken van films en series en met het bekijken van foto’s, en zwart is ook echt zwart. Echter is de 21:9 verhouding niet altijd handig; je merkt dat sommige apps niet gebouwd zijn voor dit formaat en dat je hierdoor een ontzettend groot blok aan de onderkant van je scherm krijgt. Daarnaast zijn de prestaties ook niet altijd even goed. Zo heb ik meerdere malen in spelletjes gemerkt dat het vrij erg hapert.
Het geluid klinkt verder wat schel, gelukkig heb je wel de keuze om draadloze, maar ook bedrade oortjes te gebruiken. Met een beeldscherm met de verhouding dat ideaal is voor het kijken van series en films, had ik sowieso eigenlijk wel een twee speakers aan de voorkant verwacht. De camera is goed, maar kan beter. Ik vind de foto’s er niet altijd even geweldig uitzien, waarbij voornamelijk de belichting matig is en het scherpstellen redelijk lang duurt. Echter is de telefoon geschikt voor normaal gebruik. Ik gebruik mijn telefoon redelijk intensief en dan gaat hij alsnog ongeveer 1,5 dag mee.