Skikk 15HD55 Review

14 juli 2020, laatste update op 15 juli 2020, 1.036 views Rapporteer

De Skikk 15HD55 is een fijne game laptop die je zelf deels kunt aanpassen naar jou persoonlijke voorkeur.
Het mooie ervan is Skikk adverteert met een 120hz refreshrate, maar het is 144hz

Pluspunten

• Verlichting toetsenbord
  • Toetsenbord typt fijn
  • Voldoende aansluitingen
  • Optie tot upgraden
  • Service van Skikk
  • 144hz refreshrate
  • Warmte afgifte is goed en dus maximale prestaties
  • Lekker licht en compact van formaat

Minpunten

• Geen meerzone RGB
  • Kunststof behuizing
  • Geluid erg slecht
  • Standaard configuratie (voldoet niet en je zult dus dingen aan moeten passen wat resulteert in dure prijs)
  • Vingerafdruk-magneet
  • Geen windows licentie

Mijn configuratie bestaat uit een:

-Intel Core i7 10750H (hexacore)
-Nvidia Geforce RTX 2060 mobile
-Corsair 16 GB DDR4 2666mhz (dual channel)
-Intel wireless Wifi 6 AX-200
-Western Digital SN750 256 GB NVME SSD
-Seagate Guardian Barracuda 1 TB
-Thermal Grizzly Kryonaut koelingpasta voor GPU en CPU

De Skikk 15HD55 heeft de volgende aansluitingen
- 1x HDMI
- 3x USB (1x USB 2.0 2x USB 3.1 gen 2)
- 1x USB-C zonder thunderbolt
- 1x mini DP
- 1x Geheugenkaartlezer (3-in1)
- Microfoon en hoofdtelefoon aansluiting
- Kensington slot

In de doos zit:
oplaadkabel, poetsdoekje, laptop en gebruiksaanwijzing

Als je de plaatje bekijkt op de website dan ziet het er heel goedkoop en plastic uit. Dat doet hem echt geen eer aan. Ik kan je verzekeren, dat in het echt de laptop er veel beter uitziet. Zie mijn afbeelding.

Behuizing:
De behuizing is helaas plastic fantastic. Toen ik deze bestelde had ik daar achteraf best veel spijt van aangezien er ook veel laptops zijn waar aluminium of een andere metaal gebruikt wordt. Voor niet al teveel meerprijs. Echter heb ik niet het idee dat het slechte kwaliteit is. De laptop voelt degelijk aan, maar hij trekt wel veel vlekken aan. Die meegeleverd poetsdoekje is dus geen overbodige luxe.
Ik snap niet dat Skikk in deze prijs categorie nog laptops bouwt met kunststof. De laptop is 15,6 inch, maar het is echt een klein licht ding. Dit vind ik een pluspunt, want dat komt gewicht en mobiliteit ten goede.

Toetsenbord:
De toetsenbord is fijn, maar niet bijzonder te noemen. Hoewel daarmee suggereer ik niet dat er iets slechts aan is. Het is mooi dat het toetsenbord verlicht is en dit kan instellen naar kleur. Het is jammer dat er niet gebruik gemaakt is van een 4-zone RGB toetsenbord. Voor deze prijs verwacht ik dat namelijk wel.
Toetsenbord typt fijn en je voelt ook dat je een toets indrukt. Hoewel niet zo fijn als een mechanische toetsenbord. Maar dat moet je denk ik ook niet verwachten.

Geluid:
Laten we het daar niet te lang over hebben. Dit is gewoon ruk en je moet er dus ook niet teveel van verwachten.
De kwaliteit is echt slecht te noemen en mist totaal aan lage en midden tonen. Geluid via de headphone jack is wel goed. Daarom zal ik dat ook het meeste gebruiken.

Beeld:
Bij deze laptop zit als ik Skikk moet geloven een Full HD IPS monitor met 144 hz. Het beeld is opzich prima, maar ik denk als hardware.info dit uitgebreid zou testen het denk ik niet goed de test zou komen. Daarnaast 45% van het NTSC kleurenspectrum is nou niet bepaald om naar huis te schrijven. Ik heb ook geen backlight bleeding of ghosting tijdens gamen kunnen spotten. Beeld kan fel genoeg en is dus ook geschikt voor wat belichte omgevingen. Daarnaast 1920x1080 resolutie op een 15 inch scherm resulteert in een scherp 144 ppi beeld op.

Warmte afvoer:
Is meer dan prima ik had verwacht dat op deze onderdeel de laptop slecht zou scoren, maar het tegendeel is waar gelukkig. Daarnaast valt ook nog de geluidsproductie mee tijdens gamen.

Prestaties:
Deze game laptop belooft met in de basis een Intel Core i7 10750H icm met 16 GB DDR4 geheugen en een Nvidia Geforce RTX 2060 een waar game monster te zijn. Omdat Full HD de maximale resolutie is. Haal je bij elke games en ik denk ook in de toekomst genoeg FPS. In de praktijk is dat ook zo en alle games spelen vloeiend. Gek genoeg zie ik geen verschil tussen 60hz en 144hz. Ik denk dat ik al zo lang op 60hz game dat ik het niet zie denk ik. Heel gek aangezien sommige gamers erbij zweren.

Zou ik de laptop aanraden:
Ja zeker, maar bedenk wel dat je 100 euro extra moet rekenen voor een laptop wat voor de meeste mensen standaard zou moeten zijn. Daarmee bedoel ik geheugen in dual channel (2666mhz), goede koelpasta gebruiken, extra hardeschijf ruiimte (500 gb SSD is all you get). Geen microsoft windows licentie bijgeleverd.
Dat bij elkaar opgeteld vind ik de prijs iets te hoog. Ik heb in mijn geval er totaal 1400 euro voor betaald.

Skikk bied deze laptop standaard als een 16 GB single channel memory met een trage WD SN550 SSD 500 GB
Geloof me dat, dat wel heel beperkt is en je inlevert op prestaties als je dit niet uitbreid en onveranderd laat. Doordat de 10e generatie intel processoren heethoofden zijn. Vind ik het bijzonder dat ze niet standaard gebruik maken van betere koelpasta. Nee hier moet je nog extra de portemonnee voor open trekken.
Voor nu ben ik ieder geval tevreden over de laptop, en kan je dit ook aanbevelen. Wel zou ik volgende keer gaan voor een gaming laptop met 4-zone RGB en aluminium behuizing. Als je dit altijd hebt gehad en nu zonder moet doen dan is het wel een gemis.

Eind oordeel:
Zoals je kunt lezen heeft deze laptop aardig wat minpunten. Dit zijn wel kleine minpunten. Het geluid is daarentegen wel echt een groot minpunt. Ondanks dat geluid op een laptop sowieso al niet geweldig is. Is het bij deze wel zo slecht dat je liever geen muziek luistert. Deze minpunten gaan niet voor iedereen op en is dus puur persoonlijk. Echter zoek je een Intel Core i7 10750H icm een RTX 2060, 16 gb (dual channel) en Wireless AX (wifi 6) dan ga je bij de bekende merken al gauw richting de 1600 euro. Nu op de website van Skikk kan je deze al kopen vanaf 1250 euro. Dus in die zin heeft deze laptop wel weer een uitstekende prijs/performance ratio. Deze laptop is door zijn configuratie "futureproof"

Heb jij ook een Skikk 15HD55?