Sony Xperia 1 II Zwart Review
10 juli 2020, laatste update op 10 juli 2020, 238 views
Rapporteer
Een telefoon die prettig in de hand ligt, fijn werkt, zeer goede camera's heeft en vooral heel erg snel is. Voldoende opslag (256GB) met SD-slot, met 3,5mm-jack. Hij is ook minder groot dan je zou verwachten van een 21:9-telefoon. Enige echte nadeel is de te gladde achterkant. Accuduur is uitmundend.
Pluspunten
- Heel erg goede camera's
- Accu gaat 2 dagen mee
- Fysieke knop om foto's te maken
- 3,5mm jack
- Zeer snel
- Fijn scherm
Minpunten
- Achterkant is heel erg glad
- Veel onnodige software geinstalleerd
- Meegeleverde oortjes zijn echt heel matig
De telefoon ligt dus prettig in de hand, ondanks dat het even wennen is als je van een vorige generatie telefoon komt met een gewoon HD-scherm. Toch had ik hem groter verwacht dan hij uiteindelijk bleek te zijn. Hij past nog net zo goed in de zak waarin ik hem draag.
Wat ik wel echt een nadeel vind is (ik gebruik telefoons altijd zonder hoesjes) dat de achterkant net zo glad is als de voorkant. Het maakt de telefoon daardoor heel gevoelig voor ergens uitglijden of van afglijden, of zelfs gewoon uit je handen glippen. Iets wat me bij andere telefoons (en ik heb altijd Sony gehad) nooit is gebeurd.
De ZX-serie had een mooie metalen achterkant, dit lijkt glas, maar het kan ook kunststof zijn, ik vind de achterkant niet helemaal bij een telefoon in deze prijsklasse passen.
De camera's zijn uitmuntend. Was Sony tot nu toe altijd vrij slecht met de ingebouwde camera's, deze blinken echt uit. Zo heb ik een paar foto's toegevoegd aan deze review die ik met deze telefoon heb gemaakt. De foto van het apparaat was met heel er weinig licht en de foto met het gras was uit een rijdende auto (70 km/u en uiteraard als passagier gemaakt). Normaal zou dit enorm veel blur of vertekening veroorzaken.
Het geluid van deze telefoon is goed, al lijkt hij soms wat zacht te zijn, maar dat is een kwestie van afstellen.
Er staat wel veel onnodige software op die je er zelf af moet halen, dat is jammer.
De fysieke knop om foto's mee te maken (heeft altijd al op Sony Smartphones gezeten) is echt een aanwinst, zo kun je snel een foto maken zonder je telefoon te moeten unlocken.
Naast de 256GB on board kan er ook nog een microSD tot 1TB in. Ruimte te over dus!
Klein nadeel aan de 3,5mm-jack: de noicecanceling oortjes werken hier niet op. De meegeleverde oortjes hebben geen noicecanceling en zijn gewoon onder de maat voor een telefoon uit deze prijsklasse.