Sony Xperia 10 II 128GB Zwart Review
9 juli 2020, laatste update op 9 juli 2020, 156 views
Rapporteer
Kwalitatief product voor een prima prijs. Goede cameraopties, maar ook een aantal mindere. Mooi design, licht en prettig vast te houden. Gaat lang mee en de graphics zijn super.
Pluspunten
- OLED scherm
- Cameramogelijkheden
- Ligt fijn in de hand
- Goede accu
Minpunten
- Selfie modus
- Foto's opslaan uit reeks
Dit toestel is zeker de moeite waard om aan te schaffen voor de prijs die het heeft. Ik gebruik de telefoon de hele dag, aan het einde van de dag heeft het toestel vaak alsnog meer dan 40% batterij. Het meeste dat ik gebruik is de camera.
Er zijn verschillende cameramogelijkheden waar ik enthousiast van word. Zo kun je foto's maken op verschillende niveaus. Het fijne van het toestel is dat hij zichzelf aanpast aan het niveau doordat het herkent waar een foto van gemaakt wordt. Bijvoorbeeld op macro niveau, van eten of van landschap. Het toestel stelt op mooie wijze scherp en creëert prachtige beelden. Daarop aansluitend kom ik toch bij het nadeel dat dit enkel in daglicht is, in het donker zijn de foto's niet erg scherp, de nachtmodus is dus geen aanrader. Ook zit er een selfie modus op waar ik zelf niet heel enthousiast van word. Je gebruikt hiervoor de voorste camera en automatisch de selfie modus die erin zit. Je hebt hierin de opties om een smaller gezicht te maken, grotere ogen of een gavere huid. Dat kan leuk zijn, maar naar mijn idee doet het de kwaliteit van de foto niet ten goede. Wat ik zelf fijn vind om te gebruiken is het maken van een fotoreeks door de camera knop ingedrukt te houden. Helaas is het bij dit toestel zo dat je dan maar één foto uit die reeks kunt opslaan, terwijl ik normaal meerdere zou bewaren.
Naast de camera maak ik veel gebruik van de telefoon voor het spelen van games en voor het kijken van series. Het OLED scherm wat ingebouwd zit zorgt ervoor dat je prachtige kwaliteit beelden te zien krijgt. Daarnaast werkt het spel dat ik het meest speel vlekkeloos en snel. Het scherm heeft vermoedelijk een wat afwijkende verhouding ten opzichte van andere telefoons (smal en lang), maar persoonlijk vind ik het formaat heel prettig juist voor bijvoorbeeld series. Hij ligt daardoor ook fijn in de hand en is licht van gewicht.
Natuurlijk gebruik ik de telefoon ook om te bellen en te appen, dit werkt als trein. Al met al kan ik zeggen dat ik heel tevreden ben. Precies een telefoon die ik zocht, zeker voor de prijscategorie waar het in zit.