Wordt verwacht

Sony Xperia 10 II 128GB Zwart Review

9 juli 2020, laatste update op 9 juli 2020, 217 views Rapporteer

Een mooi design toestel met veel functies, Sony bewijst dat zij weer terug zijn op de smartphone markt.

Pluspunten

• Mooi Design
  • Accuduur
  • Groot Scherm

Minpunten

• Camera is een beetje 'normaaltjes'

Een nieuwe smartphone van Sony, én wat voor één. Wat een mooi design heeft dit toestel, en op het eerste gezicht lijkt het alsof je een high-end smartphone hebt voor een midrange-class prijs... Helaas zijn er toch wat kleine puntjes waaraan je merkt dat dit toch geen high-end toestel is.

Om te beginnen is het scherm van dit toestel echt fantastisch, goede kwaliteit (Gorilla Glass) en ondanks dat het toestel meermaals een goede stoot heeft gehad is er geen krasje te bekennen. Tijdens gamen en filmpjes zijn kleuren erg 'natuurlijk'. Je merkt wel dat bij veel filmpjes op YouTube het scherm twee 'zwarte' randjes heeft omdat het scherm zo langwerpig is, maar deze filmpjes kun je aanpassen aan het scherm met één druk op het beeldscherm.

Geluid van het toestel is goed, niets bijzonders, gewoon een goede speaker aan de onderkant van het toestel. Wél merk ik als je belt met luidspreker functie dat de speaker vrij zachtjes staat.. Ook de batterijduur van het toestel is zeker bovenmaats. Op een volle accu doe ik 2 dagen met dit toestel. Mijn vorige telefoon trok nog geen dag mee. Erg netjes voor een toestel in deze prijsklasse!

Het enige waar ik een beetje mijn twijfels over heb is de camera, het kost wat moeite om goede scherpe foto's te maken en ook de foto's met weinig belichting zijn minder scherp dan verwacht. Erg jammer aangezien ik had verwacht (ook door de reclame van Sony) dat juist de camera geweldig zou zijn. Bijgevoegd heb ik een foto van mijn hond, die gemaakt is met de portretmodus. Kleuren zijn erg mooi.

Op het toestel draait Android, en dat werkt uiteraard fantastisch, je kan gratis je foto's in de 'cloud' zetten en op elk device openen. Ook de vingerdruk sensor zit aan de zijkant wat zorgt dat je de telefoon makkelijk kan ontgrendelen.

Kort samengevat: een goed toestel voor de prijs, maar de camera kon net ietsjes beter!

Heb jij ook een Sony Xperia 10 II 128GB Zwart?