Met 12 LAN-kabels in huis, 2 Pi's en een omvormer was ik op zoek naar een betere oplossing dan de USW-8-60W die ik had. Ik kon er een 2e bij kopen, maar toen kwam de Switch Lite 16 PoE als Early Acces uit, dat was wel een interessante optie voor mij. Ik heb geen 19" rack in huis want de USW-16-150W is mij eigenlijk iets te duur en te groot en een dubbele USW-8-60W vond ik ook niet het mooi.
Dus na lang wachten eindelijk de Switch Lite 16 PoE beschikbaar via de
Europese webshop van Ubiquiti zelf.
Gelijk besteld en een paar dagen later netjes in huis vanuit Praag.
Doos voorkant
USW-8-60W vs Switch Lite 16 PoE
:strip_exif()/f/image/Tyredxxy0k0quu5Yhojsd3cl.jpg?f=fotoalbum_medium)
:strip_exif()/f/image/TbI2tonUuDL6AE9MHuocEK3z.jpg?f=fotoalbum_medium)
:strip_exif()/f/image/QcC2sQ6GUIXzfCc0FvvnOx3T.jpg?f=fotoalbum_medium)
Aangesloten op de UDM (kabelmanagement volgt nog)
Zoals ik inmiddels gewend met Unifi is het aansluiten, adopten en het werkt.
De switch kwam met nieuwere firmware dan de overige devices in mijn netwerk.
Dus updaten was niet noodzakelijk.
Het lijkt er op dat de swicht op dit moment nog geen IGMP-snooping dus nog geen mogelijkheid voor IPTV.
Nu heb ik zelf Ziggo, dus heb er geen last van, maar zou wel een mooie feature zijn als deze mogelijkheid er nog wel bij komt.
Inmiddels gehoord dat IMGP-snooping werkt met tv van KPN.
Nadat de switch draaide maar gelijk besloten om de Pi's ook via PoE aan te sluiten via splitters en nadat deze binnen kwamen werkte deze meteen goed en zonder problemen. Weer wat stekkers minder in de meterkast.
Ik verbruik nu gemiddeld 19 W aan PoE op 5 poorten, dus nog genoeg ruimte tot de 45 W die de switch kan leveren.
De switch staat nu nog op een plank, maar komt binnenkort aan de muur met het beugeltje dat daarvoor bijgeleverd wordt. Deze kan zowel met de poorten omhoog als omlaag geplaatst worden.
Ik denk dat dit een goede switch is voor mensen die wel de poorten willen, maar niet perse een 19' rack willen of kunnen plaatsen voor hun netwerk. Hopelijk komt Ubiquiti nog met nieuwe features in de nabije toekomst om de switch voor een nog breder publiek geschikt te maken.