€ 999,- bij bol Plaza

AEG FiberPro T9DEN87CC Review

motormuis
8 juli 2020, laatste update op 8 juli 2020, 7.152 views Product gekocht

AEG FiberPro T9DEN87CC

Droger gekocht om lucht afvoerdroger te vervangen Keuze gemaakt voor deze vanwege goede ervaring met AEG, beste uit de test consumentenbond (lekker belangrijk) en stil. Daarnaast voor AEG gekozen omdat deze een pluizenfilter heeft en niet een zelfreinigende condensor, dat laatste geeft microplastics in het water, deze niet hoop ik.

Pluspunten

• droger is stil
  • 5 jaar garantie in 2020
  • goede droogresultaten
  • pluizenfilter (geen zelfreinigende condensor met microplastic in condensaat)

Minpunten

• droger is stevig aan de prijs
  • App besturing lastig op ze zetten (zie uitgebreide review hoe het mij gelukt is)

Sinds een paar dagen de AEG T9DEN87CC in gebruik. Ik kom van een afvoerdroger af van 11 jaar oud (die had ook al een lampje in de trommel, maar geen doorzichtig plastic deur. Ik kan naar binnen kijken en het wasgoed naar buiten, ondanks het raampje nog steeds geen kinderen of huisdieren in stoppen. Deze droger heeft een WiFi verbinding (eens kijken hoe goed de updates zijn) en 5 jaar garantie, dat laatste is (ook) wel fijn.
De WiFi verbinding opzetten was redelijk makkelijk, alleen jammer dat de AEG app daarna de droger niet kan vinden. In mijn WiFi punt (Aruba 305) zag ik dat de droger braaf aangemeld was en een goede verbinding had. AEG gebeld en niet wijzer geworden.

Uiteindelijk aan de praat gekregen met een truc:

1 WiFi netwerk uitgezet
2 Hotspot van mijn Iphone dezelfde naam en wachtwoord gegeven als mijn WiFi netwerk
3 Met Android phone verbinden naar hotspot Iphone
4 WiFi droger starten, deze maakt zichzelf accesspoint
5 Met Android verbinding maken met droger accesspoint (wel eerst de app installeren, account maken en openen met internet verbinding)
6 In de AEG app: WiFi van Iphone hotspot selecteren in app en wachtwoord opgeven
7 De droger maakt verbinding met iPhone hotspot en met android phone ook weer verbinding met hotspot gemaakt
8 droger wordt in Android gevonden, je moet deze eerst registeren
9 App verbinding testen door droger te starten/stoppen, etc.
10 Als dat allemaal werkt, WiFi netwerk aanzetten, hotspot weer terug hernoemen, de droger maakt dan verbinding met het WiFi netwerk en wordt weer gevonden in de app.

Mogelijk werkt het ook met droger registreren op een hotspot, wifi droger resetten en verbinding maken met WiFi netwerk, dat heb ik niet geprobeerd.

Met wat meer ervaring zal ik deze review updaten.

Heb jij ook een AEG FiberPro T9DEN87CC?

Dat microplastics bij een zelfreinigende condensor, dat zouden meer mensen moeten weten, gouwe groene tip. Thx voor de puike review (dat 'stil' is ook belangrijk voor me) & wifi manual.
Bedankt voor de review.
Kan je de droogkast ook bedienen wanneer je niet thuis bent via 4g of zo?
M'n tv gaat enkel via wifi, wat op zich geen probleem is maar een droogkast zou ik willen laten starten als de zon pas schijnt.
Dankjewel voor de instructies over de wifi. Dit heeft mij veel geholpen nadat de wasdroger de verbinding verloren had!
Hi @motormuis hoe activeer je überhaupt de wifi module in het apparaat? In de gebruiksaanwijzing staat: zet 'm aan, wacht 8 seconden, druk tegelijk op de knoppen 'opfrissen' en 'startuitstel'. Maar als ik dat doe, gebeurt er helemaal niks. Iemand suggereerde bij het aanzetten van het apparaat de knoppen 'startuitstel' en 'droogtijd' tegelijk in te drukken, want daar staat een pictogram van een telefoon bij. Maar dat werkt ook niet... Alvast bedankt!
Hi, weet ik eerlijk gezegd niet meer, even een nachtje over slapen.
Bedoel je om de wifi koppeling te maken of om via de app te starten?
Nee om de wifi überhaupt aan te zetten op de machine. Ik heb de moed zowat opgegeven :(
Greetz!
Wellicht kan @pageUp mij helpen? Ik heb hier filmpje van één van mijn pogingen.

[Reactie gewijzigd door MrJdJ op 22 juli 2024 14:29]

Haha. Ja het is niet de makkelijkste machine. Ik heb heel vaak die toetsencombi opnieuw moeten proberen. Maar je hoeft ‘m daarvoor niet steeds opnieuw aan en uit te doen volgens mij. Ik heb het bijgeloof ontwikkeld dat als je ‘m op een ander droogprogramma zet dat die knoppen het beter gaan doen.

[Reactie gewijzigd door pageUp op 22 juli 2024 14:29]

Thanks, ik ga het nog één keer proberen. Lukt dat niet dan maar geen wifi. 't Is uiteindelijk maar een droger :) .
Greetz!
Hi, Dat is volgens mij wel de goede manier om het te doen. Je kan nog kijken voor totale reset of even de AEG klantenservice proberen te contacteren.
Een nadeel van de AEG droger is dat er geen goed stoffilter voor de verdamper zit (de verdamper is dus daar waar het waterdamp wat zich in de warme lucht bevindt condenseert en dit is dus volgens mij niet de condensor). Je moet dus regelmatig even de condensor schoon zuigen met een stofzuiger. Het stoffilter onder de deur is wel dubbel uitgevoerd dat scheelt wel.