Sony Xperia 10 II 128GB Zwart Review
8 juli 2020, laatste update op 8 juli 2020, 800 views
Rapporteer
Degelijk toestel met prachtig design.
Pluspunten
- OLED scherm
- Smal scherm
- Waterdicht
- Veel opslag
- Accuduur
Minpunten
- Verwerken van foto's
- Camera's zijn niet van topkwaliteit
3 van 5 sterren (Voldoende)
Een nieuwe telefoon, altijd weer leuk om helemaal in te stellen en te installeren. Ik maak altijd gebruik van een switch app om dit gemakkelijk te doen. En het was ook zo gedaan! Ook ideaal dat je geen tools hoeft te gebruiken om je simkaart erin te doen. Het is altijd weer opnieuw zoeken naar waar dat kleine dingetje weer ligt. Niet nodig dus bij deze Xperia.
Het scherm is echt prachtig en heeft een verhouding van 21:9. Dit geeft wel zwarte randen bij het bekijken van video’s, maar ik ervaar dit zeker niet als vervelend.
Ik maak gebruik van bluetooth apparaten, koptelefoon en FM transmitter in de auto. Ik vond het erg vervelend dat ik iedere keer het apparaat opnieuw handmatig moest verbinden. Ook als ik het device had aangegeven als ‘betrouwbaar apparaat’. Maar ik ben er van de week achtergekomen dat wanneer je de bluetooth helemaal uitzet na het gebruik van een bluetooth apparaat en deze dan weer aanzet, hij wel automatisch verbindt. Ideaal dat ze wel weer gebruik maken van mini-jack 3,5mm. Geen irritante verloopstukjes meer. Verbinden met chrome apparaten gaat snel en gemakkelijk.
Het gebruik van je navigatietoetsen (terug, home & recent apps) kan via gestures op het scherm. Ik vind dit persoonlijk heel fijn, je hoeft niet specifiek op 1 plek te drukken, maar wanneer je terug wilt naar een vorige pagina kun je vanaf alle zijkant van je scherm swipen om terug te gaan.
Het is een prachtig design met een OLED scherm voor de beste kleuren beleving. Dat is zeker goed gelukt! Ik had van de camera wel betere prestaties verwacht. Er zitten drie camera’s op de achterkant, close-up, normaal en groothoek lens. Leuk om mee te spelen, maar de kwaliteit van de foto’s die eruit komen is niet van de beste kwaliteit. Je moet ook een beetje geduld hebben, ‘even snel’ een foto maken zit er niet in heb ik gemerkt. De foto’s worden niet meer opgeslagen in een ‘galerij app’, maar standaard op Google Photo, ik vind dit zelf echt heel fijn, zo staan ze altijd meteen op de cloud. Ook al maakt dat eigenlijk niet veel uit met een telefoonopslag van 128GB(!), je telefoon raakt niet snel vol.