Medion Robot stofzuiger met dweilfunctie MD 19510 Review

L33n
7 juli 2020, laatste update op 16 juli 2020, 9.512 views Product gekocht

Medion Robot stofzuiger met dweilfunctie MD 19510

Aangeschaft vanwege dweil functie in combinatie met stofzuigen. Deze functies zijn afzonderlijk te gebruiken, het is of dweilen of stofzuigen.
Zelf vind ik hem gemakkelijk te gebruiken met bijgevoegde afstandsbediening, loopt niet gemakkelijk vast.
Na stofzuigen met gewone stofzuiger presteerde de robot om nog een bakje vol haar te verzamelen.

Pluspunten

• Stofzuigen
  • Dweilfunctie
  • Accu duur
  • Tijdfunctie
  • Bijgevoegde ruimte begrenzer

Minpunten

• Geen app bediening

De robot wordt geleverd met een dweildoek en 2 borstels gemonteerd op de machine, daarnaast krijg je nog 2 borstels en een dweildoek erbij geleverd. Bij levering is er een opvangbak geplaatst en in de verpakking zit een watertank van 250ml. Verder is er een oplaadstation, infrarood gebiedsafscherming, afstandsbediening en een handige borstel, naast de gebruiksaanwijzing bijgeleverd.

Zelf hebben we een hond, die aardig wat haren verliest (verder heel toffe huisgenoot), wat ook de reden is voor aanschaf van de robot. Hij is verder niet bang voor de robot, al houdt hij hem wel goed in de gaten.

Voor het gebruik kun je hem opladen via het oplaadstation maar de oplader is ook rechtstreeks op de robot aan te sluiten.
Hij is voorzien van een fysieke aan/uit schakelaar en bovenop zit er ook nog een softe schakelaar.
De dweildoek is vastgemaakt aan de machine met klittenband, die hecht aan de doek.
Op de afstandsbediening zit een knop terug naar huis, waarna hij stopt met zuigen en zijn oplaadstation op gaat zoeken. Maar hij keert ook zelfstandig terug naar zijn oplaadstation.
Zelf kan ik niets zeggen over het energieverbruik, maar ik neem aan dat het europese parlement ermee tevreden is.

Stofzuigen

Bij het gebruik als stofzuiger verwijder ik zelf de dweildoek, deze kan je ook laten zitten. Hij verzamelt nogal extra haren, zodat de robot bij mij een staart kreeg.
Het geluidsniveau vind ik niet hinderlijk, je weet wel wanneer hij in de buurt is.
Op het moment dat je de knop "spot cleaning" gebruikt verhoogt het volume wel behoorlijk en gaat de robot cirkelvormig op een vaste plek bezig. Dit doet hij maar een korte tijd, genoeg tijd om een boterham hagelslag op te ruimen
De kwaliteit van het stofzuigen vind ik vrij goed, op tapijt vind ik de functie wat minder. Zelf verbaas ik me telkens als ik het bakje leeg.
Vooral na de functie ga langs de randen, waarna hij netjes langs de randen van de ruimte zuigt,
Bij het "gewone" programma komt hij in de gehele ruimte, bij ons +/-40m2, volstrekt willekeurig in mijn ogen.
Bij ons is hij klaar met zijn programma op het moment dat ik terug kom van het uitlaten +/- 45 minuten.
Bij de beschrijving staat over hoogpolig tapijt dat je de borstels moet verwijderen, hiervoor heb je dan weer wel een schroevendraaier nodig. Zelf zou ik het hoogpolig tapijt verwijderen als ik de robot zou aanschaffen.

Dweilen

Om te dweilen neem ik de robot van het station en verwijder ik de stofbak. Daarna plaats ik de dweildoek en vul de watertank, met water en een klein beetje allesreiniger. Verder zet ik de afbakening neer bij de mat en drinkbak.
Daarna laat ik hem het "gewone"programma doorlopen. Hij bevochtigd de dweildoek en gaat door de ruimte.
Bij ons maak ik halverwege de ruimte de doek een keer schoon, die is dan behoorlijk zwart geworden.
Het dweilwerk op erg vuile plekken is wat minder, maar met de functie "spot cleaning" lukt het vervolgens wel. Al gaat het zelf met een doekje poetsen sneller.

Voordelen

Voldoende uithoudingsvermogen, al is de accu nu nog nieuw.
Hij kan over redelijke drempels komen, bij ons 2cm.

Nadelen

Hij heeft een hekel aan losse kabels, zo heb ik hem al een keer gevangen met een usb-kabel en hij heeft zich een keer verslikt in de kabel van het oplaadstation.
Hij is krachtig genoeg om de drinkbak door de kamer te verplaatsen.

Via Medion zelf aangeschaft, geleverd door DPD. Geen ervaring met aftersales.
Niet getest door erop te gaan staan of van de trap af te laten stuiteren. Hij zou een trap wel moeten detecteren, in de beschrijving van de robot staat wel dat je dit eerst even moet testen.
Hoe de machine precies zijn werk doet heb ik verder ook geen beschrijving voor, net zoals de ogen, snorharen en andere sensoren. Zie wel dat hij een soort botsdetectie heeft.

Heb jij ook een Medion Robot stofzuiger met dweilfunctie MD 19510?

Dank je voor deze uitgebreide review.
Zelf heb ik een Roomba E5 (zonder dweilfunctie).
Ik zit ook wel eens te kijken naar een stofzuigrobot... Is er ook één te koop met een opruimfunctie? ;)
:+ Je moet wel eerst opgeruimd hebben om hem te gebruiken. Maar je kunt hem misschien tweaken met een shredder functie.
Nette review. Ik heb deze zonder dweil functie. Maar zit er al een tijdje over te twijfelen om die te vervangen door 1 met deze functie.
Mooie review :)
Je kan ook instellen dat hij automatisch om een bepaalde tijd elke dag zijn rondje doet?
Bedankt :)
Ja, eerst moet je op de afstandsbediening de huidige tijd invoeren en daarnaast de gewenste startijd. Dit zijn wel een paar handelingen op de afstandsbediening, die netjes in de handleiding staan beschreven.
Daarnaast moet je oppassen dat de startijd niet op 00:00 staat ingesteld, dat ziet hij als uitschakelen van deze functie.
Zelf gebruik ik de functie niet, doe het meestal als onze hond uitgelaten wordt. Weet niet of hij dit dan dagelijks herhaalt, maar ik neem aan van wel.