Harman Kardon Citation MultiBeam 700 Grijs Review

6 juli 2020, laatste update op 6 juli 2020, 9.103 views Rapporteer

Goed geluid met muziek. Films valt het toch wat tegen.

Pluspunten

• Mooi design
  • Goed geluid bij streamen muziek
  • Voldoende opties voor EQ.
  • WiFi firmware update

Minpunten

• Echo geluiden bij films met surround aan
  • Bij sommige content geluid verlies
  • Volume hoog ingesteld maar toch zacht.
  • Had wel iets meer opties in EQ gemogen

3 van 5 sterren (Voldoende)
Dag Tweaker,

Korte omschrijving gedeelte is net niet voldoende om even mijn woorden te noteren. Dit is geen zeer uitgebreide review.

Geluid is mooi met muziek (streamen via BT). Gek genoeg: EQ op Film met Surround aan klinkt mooier als EQ op Muziek met of zonder Surround. Voor mij klopt dit al niet.

Met films klinkt surround erg nep. Ik hoor echo en klinkt alsof het geluid uit een blik komt. Zonder surround is het geluid erg zacht. Ik zette vaak EQ op Standaard zonder surround zodat het geluid natuurlijk klonk. Ik moest soms met bepaalde content (vooral Netflix) geluid volume op 60 zetten om fatsoenlijk geluid met goede surround te kunnen horen. En als je dan een keer vergeet volume lager te zetten en je gaat muziek streamen, dan is het gelijk disco in huis want dan is het weer veels te hoog.

Ik had wel wat meer opties in EQ gewild, zoals uit of aanzetten van Dolby Digital.

Ook heb ik met bepaalde content, bijvoorbeeld Family Guy (Netflix) geluid verlies. Je hoort dan soms eerste woord of eerste letters niet wanneer ze beginnen te praten. Tot aan het zin voltooid is, hoor je alles goed, totdat nieuwe zin begint.
Dit kan te maken hebben met mijn tv of juist de Audio codecs in de soundbar. Ik heb het aangesloten met HDMI ARC. Ook getest met optische kabel. Geluid uit tv en soundbar tegelijk, soundbar liep achter met geluid. TV ging perfect.

Ook sommige YT content kwam het geluid niet goed door helaas. Na veel onderzoek heb ik helaas niet kunnen vinden wat de reden is. Ik ben ook al mijn tv instellingen na gelopen, maar helaas, ook TV factory reset heeft niet geholpen.

Design is erg mooi. Volledig van sterke stof en mooi afgewerkt. Niet groot en niet zwaar.

Een andere nadeel is dat als de microfoon aanstaat gaat soms het geluid uit, omdat Google Assistent een opdracht waarneemt vanuit je content wat je bekijkt of praat met anderen in huis. Ook al heb je GA niet ingesteld, microfoon pakt alsnog opdrachten op en gaat het geluid van je content weg. Meest vervelende is dus wanneer je een film kijkt. Je kan beste microfoon gewoon uitzetten, Dan heb je wel lelijk oranje/rood lichtjes die voor altijd aan staan.

Er zullen ongetwijfeld instellingen aangepast kunnen worden waardoor films beter klinken, maar geluid verlies lukt me helaas niet om het op te lossen, maar dat kan aan mijn tv liggen.

Ondanks alles, raad ik het product wel aan als je Harman Kardon fan bent en omdat bovenstaande toch mijn meningen zijn.
Anders kun je beter gaan voor een LG. Bijvoorbeeld de LG SL10YG.

Heb jij ook een Harman Kardon Citation MultiBeam 700 Grijs?

Sinds een week de Multibeam 700 aan onze Philips OLED804 hangen en ondervind jouw problemen niet. Zit wat verschil in volume tussen de modi / surround, maar dat is max 10%. Volume staat hier max op 40% procent bij normaal gebruik, komt veel volume uit zo'n kleine soundbar.

Merk nu dat TV zenders slechtere audio meesturen, dan Netflix. Maar 2x gehad dat Google assistent actief werd, waarbij 1x op Youtube het commando werd geroepen.

Geluid is wel afhankelijk van plaatsing, je plek in de ruimte, meubel waar de soundbar op staat. Al nieuwe HDMI kabel en surround kalibratie in de soundbar getest?
Ik geloof je. Veel mensen onder vinden niet zelfde problemen. Wellicht heb ik pech met mijn model? Ik heb em ondertussen terug gestuurd omdat ik het niet meer aan kon :)

Geluid met muziek (streaming) was zeer luid en mooi, maar met films was het 3x minder luid op zelfde niveau. Ik heb nieuwe kabels, verschillende kabels geprobeerd, geen geluk. TV zenders waren beter in sommige gevallen dan als bij Netflix. Jij hebt wel een nieuwere tv als die van mij. Mogelijk ligt dit ook aan de codecs. Durf dat niet zo zeker te zeggen.
En ja, uiteraard ligt het ook aan de ruimte, maar dat moet geen probleem zijn in mijn woonkamer.

Mic had ik direct al uitgezet nadat ie 2x vanzelf iets ging doen. :)
Jammer om te horen. Je kan het probleem niet makkelijk omzeilen in jouw geval, aangezien er geen hdmi inputs op de Multibeam 700 zitten. Anders had je kunnen testen met externe mediaplayer. Nu ben je afhankelijk van de ingebouwde mediaplayer in je TV en HDMI arc.

Ik ga nog een paar weken testen, tot heden tevreden.
Ja ik vind het ook jammer. Muziek geluid is super, design is prachtig, niet al te groot en paste perfect in de woonkamer :)

maar goed, goed om te horen dat jij wel tevreden bent! Veel plezier in ieder geval :)
Hallo, ik heb een Multibeam 700 en de surroundset, geen probleem met koppelen maar kom geen muziek of stemmen uit de surround. De multibeam 700 doet het perfect. Wie weet een oplossing. Harman Kardon en Coolblue weten geen oplossing
Geloof dat er alleen geluid uit de surround speakers komt, als je de soundbar in surround modus zet. Mogelijk ook te maken met bron die je afspeelt en wat voor Dolby standaard dit is. Het Citation topic hier op tweakers is een betere plek om dit te vragen / terug te lezen:
Harman Kardon Citation ervaringen- en discussietopic
Het wegvallen van de eerste woorden van een zin kan ik beamen met zelfs een hele oude SB20 van HK. Ik twijfelde over de Citation serie, maar zo te lezen is dat voor mij helaas geen oplossing. Reclameblokken van bijvoorbeeld RTL zorgen voor hetzelfde probleem..