LG Nanocell 65NANO816NA Zwart Review

3 juli 2020, laatste update op 3 juli 2020, 323 views Rapporteer

Mooie televisie vol innovatie !

Pluspunten

• Design
  • 4K kwaliteit
  • Afstandbediening

Minpunten

• HDMI poorten voornamelijk aan de achterkant
  • Zwart is niet altijd zwart
  • Geen Google Chromecast ingebouwd

super mooie tv, maar niet alleen mooi ook innovatief en simpel te installeren.

ik zal beginnen bij het begin dat is de design, dit valt uiteraard als eerste op.
tv is mooi vormgegeven heeft bijna geen randen waardoor de voorkant van de LG zo goed als scherm is. dat met 65 inch en 4K kwaliteit heb je zeker een aanrader in bezit.
ik heb ervoor gekozen de LG op te hangen en de tv maakt de muur zeker aangenaam om naar te kijken. wel jammer vind ik dat er weinig HDMI poorten aan de zijkant bevinden deze zitten voornamelijk aan de achterkant waardoor mocht ik een nieuwe aankoop doen ik de tv van de muur af moet halen om dit product te verbinden en dat is niet altijd even makkelijk dus een HDMI dongle is een aanrader bij ophangen uiteraard.

na het ophangen komt de installatie van de tv, dit is vrij simpel door gewoon een doorklik systeem. de LG helpt je bij het instellen en dan denk je met alle apps van tegenwoordig is dit nogal een klus want typen op een tv is niet altijd handig. de LG heeft daar de magic remote voor. super handig deze functioneert als een muis over het scherm wat typen eenvoudig maakt en dat is niet alles de magic remote kan zichzelf ook instellen als universele afstandsbediening door contact te zoeken met overige apparatuur. dus niet meer 4 a 5 afstandbedieningen meer maar gewoon 1 !
bij het instellen is het schitterende beeld al te bewonderen.

mooi ezelsbruggetje naar het scherm en de kwaliteit hiervan. ik moet zeggen ik ben onder de indruk van de 4k kwaliteit en de mooie heldere kleuren die worden weergegeven door de nano technologie die deze LG bezit. dit zorgt voor super levendige kleuren met een ruime kijkhoek. de nano technologie filtert doffe kleuren en maakt deze levendig voor nog even een duidelijkere uitleg. kortom genieten van 4k kwalitatieve content op deze LG is een zekerheid. voor de gamers onder ons wat ik zeker ben bied de LG ook nog een heleboel zoals een HDMI 2.1 poort voor een lage laginput dit houd in dat er bijna tot geen vertragingen zijn en HGIG wat weer voor betere graphics innovatie genoeg.

nu is het zo dat innovatie altijd al iets is wat mij trekt, dus als ik kijk naar LG krijg ik dit genoeg en dat is meer dan alleen de tv. ik heb namelijk een LG koelkast en een LG wasmachine staan die zorgen voor een samenwerking. ben ik met het gezin een leuke film aan het kijken en bedenk ik me dat ik nog wat lekkers te drinken heb staan maar pas in de koelkast gezet heb kan ik via de dashboard van de tv de temperatuur aanpassen van de koelkast zonder maar op te staan super handig, of krijg ik een melding als de was klaar is om uit de wasmachine gehaald te worden ook kan ik de wasmachine pauzeren of starten vanaf deze dashboard. ik vind het ideaal.

voor de Apple liefhebbers onder ons bezit de LG een ingebouwde versie van Apple airplay wat streamen vanaf je Apple telefoon super simpel maakt, puntje van kritiek jammer dat dit niet voor Android geldt met een ingebouwde versie van Chromecast dat zou de LG helemaal afmaken. als ik toch kritiek aan het geven ben is er nog een puntje en dat is dat zwart niet altijd zwart is omdat het local dimming bevat wat zeker nog wel beter is dan de meeste led televisies maar het jammer genoeg inhoud dat het niet altijd even zwart is maar dat is een voorkeur zelf heb ik er geen last van en ben ik zeer tevreden met het beeld kwaliteit en ja local dimming laat ik dat ook nog even uitleggen. dit houd in dat de LG belicht word vanaf de boven kant en de onderkant maar dit kan doen op verschillende plaatsen van de tv, dus local dimming waar licht nodig is daar word licht gegeven.

last but not least, WebOs is het besturingssysteem van de LG, hier zijn genoeg apps op te bevinden alle populaire staan er dan ook op. de krachtige A7 processor kan dit dan ook makkelijk aan zonder haperingen.

kortom een hele goede televisie waar veel kijk plezier van te krijgen is. ik raad de LG zeker aan.

Heb jij ook een LG Nanocell 65NANO816NA Zwart?

Geachte,

Heeft deze tv ook de iptv app in de store?

Ik hoor dat deze type dat niet heeft klopt dat?

Groet AMI
Zal ik morgen even voor u bekijken volgens mij wel.

Met vriendelijke groet.
Super bedankt als het zo is ga ik de tv morgen ook kopen bij de makro dan zijn ze met 20% korting
Hij heeft het gewoon de app, IPTV. Dus u kunt de televisie halen