Sony 55XH95 Zwart Review
2 juli 2020, laatste update op 2 juli 2020, 1.358 views
Rapporteer
Product geleend
In het kort uitgelegd: deze tv is echt een bioscoop ervaring in je huiskamer. Wat een prachtig beeld vanuit alle hoeken goed te bekijken en all-in tv met functies van Chromecast en Android / Apple. Na het instelproces, waar je echt even de tijd voor moet nemen, kun je genieten.
Pluspunten
- prachtig beeld
- veel mogelijkheden - all-in
- simpele bediening
Minpunten
- lastig en lang instelproces
- Chromecast hapert soms
Waar voor je geld: ja!
Ik hou zelf heel erg van de all-in mogelijkheden. Niet alles hoeft meer gecast te worden, want een groot aantal apps, zijn makkelijk via de tv te bedienen. Nadat je via Android of Apple je tv hebt ingesteld staan je voorkeuren meteen goed ingesteld. Youtube, Netflix en TED talk zijn helemaal via je account geconfigureerd. De bediening is makkelijk. De afstandsbediening is zowel voor de tv, maar kun je ook gebruiken om je TV provider kastje mee in te stellen.
Het geluid is goed, misschien beter met een surround sound installatie maar nu toch zeker net zo goed als mijn geluidsbalk.
De HDMI slots worden makkelijk ingesteld op Spel of juist TV kanaal. Ook makkelijk te kiezen en de apparaten gaan automatisch aan als je het HDMI kanaal kiest. Ook met de Chromecast werkt dit. Ik heb verschillend beeldmateriaal via de Chromecast afgespeeld en het werkt vloeiend. De tv springt vanzelf aan als je koppeling gemaakt wordt. Helaas werken de GXR sportlessen niet zo vloeiend: hij hapert en stottert alsof hij moeite heeft met de internet verbinding.
Netflix is qua kwaliteit echt verbeterd: door de Triluminos functie zijn films echt kwalitatief een stuk beter, prachtige kleuren. Full Array LED zorgt dan juist weer voor het contrast: donkere beelden zijn echt donker. En licht wordt fel verlicht en gekleurd. Ik merk dat de beleving daardoor intenser is.
Neem even goed de tijd om de tv goed in te stellen. Het is een android tv, wat betekent dat de tv met je telefoon kan synchen, zodat de instellingen, favorieten en apps overgenomen kunnen worden. Helaas werkt het niet allemaal meteen. Netflix en Videoland kunnen makkelijk met een koppelcode geïnstalleerd worden. Ook TED talk en nieuws past hij aan naar mijn voorkeuren.
Spellen via de Playstation, Nintendo Wii of juist films en series kijken via streamingsdiensten of DVD's. Het maakt niets uit, alles werkt snel en prima. Vandaag hebben we een oude gedownloade film (Harry Potter) vanaf de computer gecast maar ook hier past hij de beeldkwaliteit fantastisch aan met de 4K opschaling, zodat we de film heel mooi kunnen kijken.