Synology DiskStation DS120j (zonder harde schijven) Review

30 juni 2020, laatste update op 17 juli 2020, 594 views Rapporteer
Product gekocht 0

Moeikijk maar toch best goed.

Pluspunten

• Mooi
  • stil
  • prijs

Minpunten

• te veel instellingen
  • apps werken voor geen meter

3 van 5 sterren (Voldoende)
Ik heb altijd een MyBookLive gehad, alleen hier begon de harde-schijf wel erg veel herrie te maken. Dus uit voorzorg een andere NAS. Een Synology. Nou ga daar maar eens goed zitten. Er zitten zo veel instellingen op, dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Alles zal best ergens goed voor zijn, maar voor een gewone thuis computeraar is dit echt te gek. Ik heb er eerlijk gezegd flink op gevloekt. De snelheid was echt in het begin, super traag. Het product is bedoeld voor mensen met al veel meer Computer en Netwerk ervaring. Of het gaat pas echt lukken als je een doorzetter bent. Tip ga op zoek naar de hulp functie op het apparaat.
Het makkelijkste is Windows 10 deze pc aanklikken in verkenner, dan een Netwerk Locatie toe te laten maken. (boven in het navigatie venster)
Let er ook op dat je er een lege schijf in doet, anders is alles weg!

Na wat instellingen te hebben ingesteld heb ik nu een overdracht snelheid van ongeveer 100mb/s ,dus prima zo.
Ook het delen van bestanden gaat erg makkelijk met link of een QR-Code. Video en muziek streamen gaat ook prima met kodi of ander mediaplayers. Thuis snel benaderen doe ik met de Android APP: CX File explorer. Hetzelfde als ES file explorer maar dan zonder dat de achter deur open staat. Apps van Synology zelf werken bij mij voor geen meter. ( of tergend langzaam )

Minpunt vind ik ook. Dat de stand-by functie niet out of de box aan staat. En dat het best wat instellingen vergt om het werkend te krijgen. (als dat al lukt)

Ik ben uiteindelijk uit gekomen op een voldoende. Dit door het niet van zichzelf in standby gaan, en te veel instellingen. Snelheid en delen maken het uiteindelijk toch een fijn apparaat.

Het had makkelijker geweest naar mijn mening, om bij het opstarten een lijst met vragen te stellen waarvoor de nas gebruikt gaat worden. Waar en door wie. En dat hij daarna al een hele hoop instellingen zelf in stelt.

Heb jij ook een Synology DiskStation DS120j (zonder harde schijven)?

Nu bijna anderhalf jaar verder. Nog steeds tevreden?
Jawel hoor. Het is zeker een goede NAS. Maar makkelijk is wel anders. Wat een instellingen. Ga eerst alles goed doornemen op youtube voordat je er aan begint. Wat wel een hekel punt is, waar zo te zien op internet meer mensen last van hebben. Dat hij spontaan vol raakt? Alles er af en resetten dan alles er weer op. Zelfs met WinSCP geen map kunnen vinden waar de rotzooi in zit. Hij gaf deze week weer aan 2.5TB terwijl er maar 1TB opstaat. Emby server staat nu ook in DSM 7 en ik ben daar wel blij mee.
Hopelijk heb je iets aan mijn verhaal. Gr. Rowdy