Wordt verwacht

Sony Xperia 1 II Zwart Review

29 juni 2020, laatste update op 29 juni 2020, 674 views Rapporteer

Telefoon ligt fijn in de hand, werkt snel en soepel, komt met vrijwel stock android, erg goede afwerking, en heeft veel functies en hardware in 1 apparaat gekoppeld waarvan ik in andere toestellen toch eigenlijk altijd wel wat mis. Fotosoftware is zelfs voor mij als leek super fijn in gebruik.

Pluspunten

• Android 10 (near stock)
  • Geluidskwaliteit
  • Foto software
  • Bouwkwaliteit
  • 21:9 verhouding

Minpunten

• prijs

Voor mij de 5e Xperia telefoon op een rij, maar veruit de beste en favoriete telefoon zo ver.

Telefoon ligt fijn in de hand. De 21:9 verhouding is ideaal voor mij omdat ik meer content op het scherm kan zien terwijl ik nog net met 1 hand mijn hele telefoon kan besturen. Mochten je vingers wat korter zijn, dan is er altijd de 1 handed mode. Zelf heb ik deze niet in gebruik.

Werkt snel en soepel. Met de motion blur reduction aan zie ik echt geen reden om een 120Hz vanm lagere resolutie over dit 4K scherm met 60Hz te kiezen. Ongetwijfeld dat die hogere Hz schermen soepeler lopen naast elkaar, maar er is niks dat stoort aan dit scherm, hij voelt soepel, en nu kun je je foto's een stuk beter van dichtbij zien.

Komt met vrijwel stock android. Voor mensen die van telefoons komen met veel software van de leverancier erop (zoals Samsung) zal dit even wennen zijn. Echter, zelf ben ik well fan. Het opzetten kost misschien iets meer tijd, maar daarna heb je een soepel ding compleet naar smaak waar geen onzin op staat die je toch niet gebruikt. Nouja, bijna niet. Naast de (enorm goede) toevoeging in foto en video software van Sony, komt hij met een versie van Call of Duty die niet verwijderd kan worden. Natuurlijk kan hier wel alle data van verwijderd worden zodat het vrijwel geen opslag kost.

Erg goede afwerking. Zoals ik zelf iig van Sony gewend ben is de afwerking erg stevig en netjes. Het toestel ooit professioneel en van hoge kwaliteit. Het gewicht is erg fijn. Niet zo ligt dat het fragiel voelt, maar ook zeker niet zwaar. Enige nadeel is dat de achterkant erg vingerafdruk gevoelig is. Dit is gelukkig wel net zo makkelijk weer ff af te vegen als dat de afdrukken erop komen.

Heeft veel functies en hardware in 1 apparaat gekoppeld waarvan ik in andere toestellen toch eigenlijk altijd wel wat mis. De combinatie van goed geluid, 3.5mm aux aansluiting, near stock android, goede processor, veel opslag, 5G, goede bouwkwaliteit, en een degelijke camera is een combinatie die ik niet vaak zo mooi tegen kom. Alleen wel jammer dat de Dual Sim laatste moment eruit is gehaald.

Fotosoftware is zelfs voor mij als leek super fijn in gebruik. Ik weet echt absoluut niks van fotograferen, maar toch krijg ik het met wat rondspelen voor elkaar om er betere foto's uit te krijgen dan ooit te voren. Ook de simpele point en shoot camera maakt redelijk mooie shots. Voor camera is puur ok, maar wanner ik selvis maak met de Snow app en de Meitu app gebruik voor editing, heb ik nog geen probleem gehad om echt goede shots te krijgen. De default Sony app heeft ook een ligt filter voor de huid eringebouwd, de Photography Pro app kan niet gebruikt worden met front camera.

Verder is de accu iets kleiner dan gehoopt, maar als iemand die zijn telefoon de hele dag intensief gebruikt kan hij alsnog een hele dag mee, dus ook zeker geen probleem. Hij is wat prijzig, maar in mijn ogen is deze telefoon het zeker waard.

Heb jij ook een Sony Xperia 1 II Zwart?

Hoi, zou je misschien kunnen zeggen of de camera pro app ook in te stellen is op 3:2 aspect ratio? Thanks!
Dat kan in Photography Pro (de foto software). Opties zijn 4:3, 16:9, 1:1 en 3:2.
Respectievelijk schiet je dan op 12mp, 9mp, 9mp en 10mp.

In Cinema Pro (de video software) durf ik zo niet te zeggen. Die heb ik enkel 1 keer ff vlug geopend.

[Reactie gewijzigd door Cambionn op 23 juli 2024 02:31]