Tussen OLED en normale LCD is duidelijk verschil te zien. Ik heb zelf een LG OLED55C8 (huiskamer) en LG 49SM9000PLA (slaapkamer).
De 49SM9000PLA is een full array local dimming nanocell TV. Er is duidelijk verschil te zien want bij OLED is zwart ook echt zwart, bij de 49SM9000PLA is dat niet geheel zo. FALD Maakt al wel veel verschil t.o.v. egde-lit (mijn vorige LG slaapkamer TV, de LG 49UH850V) in de zin dat zwart nu inderdaad veel zwarter is ipv grijzig en bij witte vlakken op zwarte ondergrond is er nog maar een kleine 'glow' rondom het object te zien ipv dat een heel gebied van het scherm oplicht.
Met OLED heb je daar allemaal geen last van. Zwart is ook echt zwart en bij witte vlakken op een zwarte ondergrond is er geen 'glow' rondom het object. Zeker bij HDR materiaal ziet het beeld er dan beter uit.
Het prijsverschil is natuurlijk ook duidelijk en dan is het gewoon de vraag of het prijsverschil opweegt tegen de nadelen van normaal LCD.
(ik had ook wel OLED op mijn slaapkamer gewild maar 49" is echt de maximale grootte voor mijn slaapkamer en destijds bestonden er alleen OLEDs van 55" en groter)
[Reactie gewijzigd door Wildfire op 26 juli 2024 02:33]