AKG GP-Y600HAHCAAA (Zwart) Review
26 juni 2020, laatste update op 21 juli 2020, 1.164 views
Rapporteer
Product gekocht
In de korte testtijd tot nu toe heeft de hoofdtelefoon een tevreden indruk achtergelaten.
codec support: UHQ, AAC en natuurlijk is slechtste sbc.
Pluspunten
- geluid
- USB-C
- jack plug optie
- groot dynamisch bereik
- high res codecs
- multi-point connectie
- ambient aware mode
- auto pauze door van het hoofd te halen
Minpunten
- hoofd band drukt iets
- geen hard-case meegeleverd
- AC uit kan alleen via kabel en dus niet draadloos
- als rechts en links omgedraaid zou worden is de pasvorm beter
Sound
De eerste geluidsindruk was iets te boomie, maar helder over het hele geluidspectrum. Hiervoor hebben ze een leuke EQ gemaakt waarbij dit naar eigen smaak kunt instellen. De geluidskwaliteit is mijn inziens zeer goed te noemen.
design:
een leuk design waarvan de hoofdband nrs kent om de afmeting af te lezen.
de hoofdband ziet er uit zoals op de bose 700 koptelefoon, maar de oorschelpen zijn te draaien en in hoek te zetten zoals de sony 1000 series.
comfort/clamping forse:
Het klemmen van de oorschelpen op de oren om zo te blijven zitten op het hoofd. dit is altijd een persoonlijke smaak en hangt ook samen met wat je wilt doen met de koptelefoon. bij sporten beweegt men natuurlijk veel meer, en dient een koptelefoon strakker te zitten om dit van het hoofd te glijden. ik gebruik de koptelefoon voor muziek bellen en video waarvoor het een leuke baland heeft gevonden. in het begin drukt de hoofdband iets naar beneden, maar dat gevoel ben ik na een tijdje vanzelf kwijt en zit deze voor comfortabel, maar sporten kan misschien net wel/net niet afhankelijk hoe deze bij mijn gemiddelde hoofd zit.
Bediening
de koptelefoon kent geen touch knoppen, maar verschillende klik schuif en draai knoppen. en eigenlijk is dat prima. bij de touch apparatuur lees je toch regelmatig dat het net niet lekker reageert. het volume van y600 is in te stellen door te draaien aan de linker oorschelp.
app
de app is zeer basaal en kan eigenlijk maar 2 dingen. de knop voor talkthru of ambient aware instellen. naast het instellen van de knop kan via de app een equalizer ingesteld worden. er zijn geen voorgedefinieerde presets aanwezig, maar je kunt wel zelf meerdere opslaan voor verschillende doeleinden. Daarnaast kun je zeer precies de db's en frequenties instellen doordat je een eigenhoeveelheid bolletjes kunt toevoegen op standaard horizontale lijn. het is dus mogelijk om een klein spectrum met extreme db aanpassing te doen.
Mijn preset is het instellen dat die iets minder bas heavy is aangezien deze overheerst en dat werkt prima.
tech:
40mm driver