Handleiding: Er staat in de handleiding niets over wifi van home base , echter is de app wel eenvoudig, en daar staan wel de wifi instellingen bij .
bedraad had ik dus weinig vrijheid, en moet de deurbel vrij nou in de buurt zijn van home base, echter alles op wifi aangesloten. was het bereik vele groter..( door homebase op wifi te zetten word de bel zelf ( automatisch) ook op wifi geconfigureerd)
zonder al te veel instellingen ( lees factory defaults) werkt de deurbel al prima, maar je kunt meer fine tuning doen. Zelf heb ik geen last van openbare weg, deurbel is op mijn voortuin gericht, en openbare weg ligt aan zijkant van het huis, waar de camera geen bereik heeft. maar je kunt detectie zone redelijk makkelijk instellen.
valse meldingen nog niet gehad ( op app wel te zien dat deze er zijn, maar niet gemeld (AI) ) terwijl het waait en er toch wel een forse boom in de tuin staat ( extra meegenomen in detectie zone als test) Mens herkenning werk vooralsnog buitengewoon goed. zelfs test met achteruit lopen, word ik nog als mens herkend
Aansluiting: deurbel aangesloten op 8v trafo ( welke voor mijn oude deurbel werkte , en deurgong ) er is intelligentie aanwezig dat accu maar tot 90% word opgeladen, wat weer ten goed komt van de accu. moet nog ervaren of dit goed werkt. eenmaal aangesloten bleek dat mijn oude gong , zonder enige andere configuratie perfect mee werkt. bonus hierop, ik kan deze gong via de app ook uit zetten ( gong is 15 jaar oud) super.
De app bied ook geofencing waardoor je ook schema's enzo kunt toepassen. Geen opnamens als je thuis bent, geen bericht als je thuis bent ( de gong gaat gewoon) enz enz. nog niet veel mee gestoeid , maar het kan handig zijn.
Ook zit er sluimertijd op, zodat ik bv gewoon in de voortuin kan werken zonder dat er berichten komen van de bel. vaste waarde van 30 min 1 uur 2 uur enz. daarna gaat de bel weer over in bewegings melding. erg handig.
wat nog getest moet worden is, er belt iemand aan en er nemen 2 mensen tegelijk de deurbel aan. wie heeft voorrang, of gaat dit met beide tegelijk? zodra er antwoord is , zal ik mijn bevindingen hier neer zetten
de camera kijkhoek vind ik prima.
nachtstand ( infra rood) heb ik uitgezet ( zwart wit beelden , mender goede herkenning) ook omdat er een lamp brand bij voordeur welke zeker genoeg licht geeft voor opnamens ( lijkt wel dag licht op de opnamens) . heb je geen verlichting aan je voordeur snachts, dan werkt infra rood ook zeer goed.
Er is bij bewegings opname wel een vooraf opname , dwz bij beweging word er iets eerder opgenomen, echter is dit ( nog) niet in te stellen , wel de opname duur tot max 2 min , en begint meteen opnieuw als er beweging blijft.
bij detecteren van einde beweging stopt opname meteen ( dit is wel uit te schakelen) zodat je soms maar 30 sec opnames hebt , maar wel alle bewegingen opgenomen hebt.
kortom , veel over gelezen, en vooralsnog tevreden
ik hoop wel dat er snel een uitbreiding komt om de interne 16 GB op de Homebase , dat deze via USB uit te breiden is naar max 128 GB , echter 16 GB voor nu voldoende.
via de app kun je elke opname downloaden en zo lang als je wilt bewaren op device.
als er langere ervaringen zijn , kom ik hier terug om deze te delen
ps: daar ik niet meteen aan de openbare weg woon is het voor mij niet erg dat bel makkelijk af te nemen is, ( pin onder in gaatje drukken en hij klikt los) waardoor kans op stelen van de bel minder snel gebeurd, je hebt de daders dan wel op je homebase staan