Shelly 2.5, per stuk Review

knijnsel
20 juni 2020, laatste update op 20 juni 2020, 2.512 views Rapporteer Product gekocht

Shelly 2.5, per stuk

Pluspunten

• compact
  • duidelijke handleiding
  • software supergoed

Minpunten

• geen echte nadelen

Nadat ik me op internet georiënteerd heb, heb ik 3 shelly 2.5 gekocht om 3 zonweringen te bedienen. Ik wilde de fysieke schakelaars verwijderen. Het kostte me 10 minuutjes om de schakeling te doorgronden en daarna heb ik alles in elkaar geschroefd. De software is super doorontwikkeld en de aanwezige opties enorm handig. Ik heb een paar opties ingesteld, bijvoorbeeld het omwisselen van de draairichting bij een schakelaar waar ik de draden verwisseld heb. Iedere Shelley 2.5 draait zijn eigen webserver dus we kunnen met elk apparaat in huis de zonwering bedienen. Ondertussen ook een software update uitgevoerd vanaf de webinterface. Top! Ik denk er nu over de firmware te updaten zodat ik eea in mijn Apple home kan integreren. Maar dat is voor later. Ik kan dit product van harte aanbevelen.

In de figuur kun je zien hoe compact de shelly, bijv. tov de gebruikte kroonsteentjes.

Heb jij ook een Shelly 2.5, per stuk?

Kun je de fysieke schakelaar er ook nog op laten zodat handmatige bediening mogelijk blijft? Hebben ze ook een sensor om erop af te stemmen vb bij bepaalde temp / lux in de woning zonscherm uit of op? Ze lijken mij erg handig
De fysieke schakelaar kan je eventueel ook gewoon aansluiten, geen probleem. Ook kan je via danwel de Shelly app, Shelly cloud en/of je eigen huisautomatisering (bijvoorbeeld HomeAssistant, OpenHAB, Domoticz of pimatic) regels instellen op basis van andere (losse) sensoren. Shelly heeft daar ook een aantal van beschikbaar. Het allergrootste voordeel van Shelly vind ik vooralsnog dat ze heel open zijn qua hard- en software en dat je niet snel vast zit aan één systeem of pakket. Wil je hun cloudservice gebruiken met alle toeters en bellen? Prima! Wil je alles liever (letterlijk) binnenshuis houden: kan ook :)
Hoi 80sdude,
Ja het tegelijk aansluiten van de fysieke schakelaars kan prima, zoald Thedr ook al antwoord.
Op je tweede vraag: Deze Shelly 2.5 heeft geen sensor, shelly heeft 5 sensoren in haar aanbod. Hoe dat samenwerkt kan ik je niet vertellen zonder daarover eerst meer te onderzoeken.

@Thedr Dank je voor je bijdrage!

[Reactie gewijzigd door knijnsel op 23 juli 2024 05:58]

Nog toffer, je kunt de schakelaar ook in "detached mode" gebruiken. Je sluit de shelly aan op de zonwering, met de webinterface/home automation bedien je de zonwering en met de schakelaar zet je de slimme buitenverlichting aan/uit.
@Thedr en @knijnsel,
Bedankt voor jullie reacties en waardevolle info. Deze ga ik dus zeker aanschaffen handig voor de zonwering en de rolluiken.
Ik heb een shelly door/window2 sensor voor mijn garage deur. Ik zou deze niet gebruiken voor zonwering, trouwens ook niet voor een garage deur. Elke keer als ik mijn Home Assistant Restart ben ik mijn sensor kwijt, moet ik die opnieuw laten connecten naar mijn Home assistant. Shelly 1 en 2.5 zijn wel fijne schakelaars.
Hoi, dank voor je toevoeging. Vreemd dat die shelly 2 zich zo gedraagt.
Ja dat vond ik ook, ik heb nu deze besteld, Xiaomi Aqara Window Door Sensor en deze reargeerd heel snel en werkt ook nog als ik mijn HA restart. Hij was trouwens ook nog eens de helft goedkoper.
Schrijf je daarvan ook een review?