Kom van de Oneplus 3t af. Die heb ik toen ie uit kwam 4 jaar geleden gekocht door de specs/prijs verhouding. Daar ben ik weer naar op zoek gegaan. Je komt dan in feite op 3 telefoons uit: Realme X50 pro, Oppo Find X2 Pro of deze Nubia - Waarom zet ik de 1+ 8 pro hier niet bij? Dat is niet meer "goedkoop" als je t mij vraagt.
Uiteindelijk dus voor de RM5 gekozen, gekocht op de website van Nubia, toestel was binnen 3 dagen binnen.
Mijn ervaring met de RM5G is vergelijkbaar. Je merkt dat er (net als bij 1+ destijds) nog wat aandachtspuntjes zijn mbt de software. Mobiel internet werkte niet meteen, maar een keer de APN instellingen resetten verhelpt dat. Ook is het niet standaard mogelijk de launcher te veranderen, of icoontjes aan te passen e.d. Op de XDA forums is echter een medewerker van Nubia actief die zo veel mogelijk ondersteuning en tips & tricks geeft om alvast het meeste uit het toestel te halen. Zo heb ik een update (4.11) naar binnen kunnen halen (standaard is dit nog 4.9) die het mogelijk maakt wat meer te personaliseren en wat minor software issues fixed. m.b.t. de bloatware valt het allemaal wel mee, nog niks tegen gekomen wat ik niet mocht verwijderen.
Persoonlijk niet zo'n fan van de kleuren, maar het hoesje dat ik er om heb zitten is zwart, met een uitsparing in het midden waardoor de leds op de achterzijde nog te zien zijn. Deze leds kun je instellen om bij verschillende gebeurtenissen verschillende kleuren of manieren van oplichten te weergeven. De 3t was een stukje kleiner en lag wat lekkerder in de hand, om te gamen is het grote scherm wel weer een uitkomst.
De trilfunctie voelt wat "goedkoop" aan op een of andere manier, weet niet echt hoe ik dat zou moeten omschrijven.
De batterijprestaties zijn naar mijn idee prima, ik heb de telefoon nu een week en heb m nog niet helemaal leeg gekregen op een dag. Nu heb ik ook nog geen dag lang zitten gamen maar toch wel een paar uurtjes zo in de avond een keer.
Ik ben geen fotomaker dus de camera boeit me niet echt, hij is iig beter dan die van de 3t.
De interfaces van de telefoon wijzen zichzelf, best handige gaming modus (hardwarematig schuifje) waarin je aan kan geven op welke snelheid je de beeldverversing wil hebben (60,90,144, Heb gelezen dat er waarschijnlijk ook nog een 120 optie aan zit te komen) en of je de fan in of uit wil schakelen. De "triggers" aan de bovenzijde van de telefoon kun je aan een bepaald gedeelte van je scherm koppelen, bij sommige games echt een uitkomst.
Wat betreft laadtijden enzo, wat een genot

Was eigenlijk nog best tevreden met hoe snel de 3t dat deed maar dit went snel, had de 3t nog eens in mn handen om wat op te zoeken en die voelt nu meteen al "traag" aan.
Opladen gaat mega snel met de (helaas niet standaard meegeleverde) 30W quickcharger.
Als je online reviews gaat lezen van een maand of 2 terug dan zal je misschien schrikken. Die zijn niet best.
Ik persoonlijk ben van mening dat dit een prima device is. Misschien (nu nog) meer geschikt voor iemand die zijn weg een beetje kent in android / ROM - land & en een beetje affiniteit met technologie heeft.